Kā ietaupīt, ēdot delikateses?

Irina Drozdova atsūtīja lielisku lašveidīgo zivju sālīšanas recepti.

„Ieejot jebkurā veikalā redzam, kā atšķiras svaigas un mazsālītas lašveidīgās zivju cenas. Vakar Maxima veikalā svaigu foreli varēja iegādāties par 2,99 Ls/kg, bet turpat blakus mazsālīts lasis maksāja jau 9,90 Ls/kg. Tev nebūt nav jāatsakās no iemīļotā ēdiena, lai pārvērstu svaigu zivi mazsālītā, jāiztērē vien papildus 20 – 30 santīmi. Es pērku 1 – 1,5 kg svaigas zivs. Pirms sālīšanas zivi nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt. Gļotas noslaukām ar tīru, sausu drāniņu, nogriežam galvu, zivi izķidājam, zivs vēderu iztīrām no asiņu pārpalikumiem… Galvu asti un spuras noliekam malā – tās noderēs zivju zupas pagatavošanai. Ēdamkarotē (bez kaudzītes) ietilpst 25 grami sāls. Zivs tiek sālīta pēc aprēķina – sāls ir 7% no zivs kopējā svara. Sālij pievieno ceturtdaļu tējkarotes cukura un melnos piparus pēc garšas. Es parasti sālīšanai izmantoju apmēram pus tējkaroti piparu. Visas sastāvdaļas samaisām kopā, sadalītos zivs filejas gabalus sālām no abām pusēm. Ādas pusē sāls maisījumu rūpīgi jāiemasē zivs ādā. Zivi (abus filejas gabaliņus) ietinam plānā drāniņā. Parasti es zivi sālu vakarā un atstāju uz nakti siltā vietā, bet no rīta to ielieku ledusskapī. Viss gatavs, zivi var ēst”.

Vēlies laimēt balvu no Gudriem.lv? Iesūti mums savu padomu, kā ietaupīt un plānot ģimenes budžetu. Savus ieteikumus iesūti mums: http://www.gudriem.lv/atsauksme?lng=lv&mail=25

 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudriem.lv jaunumi.