Kā ietaupīt uz medikamentiem?

Šoreiz laimētāja ir Ieva Bundule. Ieva mums iesūtīja padomu, kā ietaupīt naudu, iegādājoties zāles. Balvā – lieliska, relaksējoša masāža 15 Ls vērtībā. Balvu nodrošina portāls Perkamkopa.lv

„Visi ir saskārušies ar medikamentu augstajām cenā mūsdienās. Tā kā pati audzinu 3 bērnus, un saaukstēšanās un iekaisumi bērniem nav nekas neparasts, esmu iemācījusies ietaupīt, iegādājoties medikamentus. Pirmkārt – vasarā neslinkojam un savācam dažādus ārstniecības augus – liepziedus, melisu, upeņu lapas un citus augus, kas palīdz ārstēt saaukstēšanos. Jau gatavu zālīšu maisījumi aptiekā maksā 2 – 3 Ls. Otrkārt, medu labāk iegādāties nevis veikalā, bet no paziņām laukos. Noteikti jāsasaldē avenes, lai tās nebūtu jāiegādājas ar trīskāršu uzcenojumu veikalā. Tas pats attiecas uz mežrožu augļiem un dzērvenēm. Treškārt, pats galvenais -  palūdz ārstu izrakstīt nevis konkrētu medikamentu, bet aktīvo vielu, kura nepieciešama ārstēšanai. Uzrādot aptiekā šo recepti, Tev piedāvās šī medikamenta lētāko analogu un Tev nebūs jāpārmaksā. Piemēram es regulāri pērku zāles pret migrēnu. Oriģinālais preparāts maksā 15 Ls par 2 tabletēm, bet tā analogs – 6 Ls. Zāļu iedarbība ir vienāda un ietaupījums – 9 Ls.”

 

Nākamā gudrā padoma autors balvā saņems Garra Ruffa pedikīr-masāžu 10 Ls vērtībā. Kā saņemt balvu no Gudriem.lv? Iesūti savu padomu!

http://www.gudriem.lv/atsauksme

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.