Kā ilgstoši uzglabāt svaigu maizi?

Ludmila Kasatkina atsūtīja padomu, kā ilgstoši saglabāt maizi svaigu.

„Maizi es cepu pati maizes cepamajā krāsniņā, tomēr, tā kā mūsu ģimenē ne visi ēd maizi, radās jautājums, kā pasargāt to no pelējuma, jo klimats pie mums ir pietiekoši mitrs. Iepelējušu maizi nekādā gadījumā nedrīkst lietot pārtikā, jo tā kļūst indīga. Ja maizi glabājat maizes kastē, tad plastmasas iepakojumā tā saglabāsies ilgākais pāris dienas. Iesaku iegādāties labu koka maizes kasti. Tomēr esmu atklājusi arī citu veidu – ietiniet maizi linu dvielī un ielieciet katliņā. Katliņa apakšā var nokaisīt sāli, vai arī ielikt katliņā ābolu vai mizotu kartupeli. Praksē sāls ir vislabākais līdzeklis, jo tā lieliski uzsūc mitrumu un aizkavē pelējuma veidošanos. Tomēr sāli ieteicams mainīt reizi trīs dienās. Vēl – baltmaizi un rupjmaizi jāuzglabā atsevišķi. Dažādas maizes uzglabāšana vienkopus bieži ir iemesls tās pelēšanai. Iespējams kādam no lasītājiem noderēs arī šis padoms: ņemiet vates gabaliņu un uz tā uzpiliniet piecas piles joda, ietiniet tīrā vatē, ielieciet  neaizvērtā maisiņā un maisiņu –  maizes iepakojumā. Iepakojums cieši jānoslēdz – maize glabāsies nedēļu. ”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.