Sulīga šašlika neordinārā recepte – Gudrais Padoms

Gudro padomu šoreiz Līgo svētku noskaņās iesūtījusi Diāna Gribovska, kura dalās ar interesantu šašliku recepti. Par iesūtīto padomu Diāna saņem balvu no Perkamkopa.lv

“Mūsu ģimenē vienmēr bijusi tradīcija Līgo svētkus svinēt mežā. Svētkos kurinām ugunskuru, cepam kartupeļus un, protams, šašliku. Daudzu gadu laikā esmu izmēģinājusi vairākas lieliskas šašlika receptes, tomēr nesen nogaršoju tādu šašliku, kuru nevarētu salīdzināt ne ar vienu no man jau zināmajām receptēm. Izlēmu ar šo recepti padalīties. Pagatavošana neaizņem daudz laika, bet rezultāts ir ļoti garšīgs. Ņem cūkgaļas fileju, sagriez šašlikam piemērotos gabaliņos un apkaisi ar iemīļotāko gaļas garšvielu. Es lietoju gatavu, veikalā nopērkamu šašlika garšvielu maisījumu. Pievieno sīpolus un paciņu majonēzes. Atstāj ievilkties apmēram stundu. Kad process beidzies, laiks īpašajam receptes knifiņam. Šašlikam pievieno dažus vistas olu baltumus un kārtīgi izmīci gaļu. Katram kilogramam gaļas būs nepieciešami 3 olu baltumi. Samaisīto gaļu atstāj ievilkties vēl 15 minūtes. Šašliku kārto uz iesmiem pamīšus ar sīpoliem un liek uz grila cepties. Gaļa sanāk ļoti mīksta, sulīga un maiga. Olas baltums rada nelielu aizsargslānīti, kas neļauj gaļai cepšanas procesā izžūt. Labu apetīti!”

Nākamā numura balva – divas lielās picas! Kā saņemt balvu no Gudriem.lv? Iesūti savu padomu! 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.