Aizvien vairāk autovadītāju izmanto saskaņoto paziņojumu

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistikas datiem, šogad pirmajā pusgadā ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits ir palielinājies par 13%, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem.

Kopumā, šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar 2009.gada pirmo pusgadu, par 13% ir pieaudzis ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros transportlīdzekļi guvuši nelielus bojājumus. Lielā mērā tas skaidrojams ar ceļu satiksmes negadījumu strauju kopējā skaita palielināšanos 2010.gada pirmajā ceturksnī, kas galvenokārt bija saistāms ar sezonālajiem laika apstākļiem, t.i. ilgstošo snigšanu. Pēc CSDD datiem pirmajā pusgadā reģistrēti 18,8 tūkst. negadījumu, kas ir par 7% vairāk nekā 2009.gada pirmajā pusgadā. Kopumā šī gada pirmajos sešos mēnešos ar saskaņoto paziņojumu ir tikuši fiksēti vairāk nekā 60% no visiem ceļu satiksmes negadījumiem, kas kopumā ir par 6 procentpunktiem vairāk nekā pērn.

J.Stengrevics: „Saskaņotā paziņojuma īpatsvara pieaugums norāda uz to, ka samazinājušies negadījumi ar smagām sekām, kā arī autovadītāji vairāk apzinās saskaņotā paziņojuma priekšrocības un to pielieto negadījuma fiksēšanai atbilstošos apstākļos.”

Autovadītājiem jāatceras, ka saskaņoto paziņojumu drīkst aizpildīt tikai ceļu satiksmes negadījumos, kad nav cietuši cilvēki un trešo personu manta, negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi nav guvuši bojājumus, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt un abiem autovadītājiem nav būtisku domstarpību par negadījuma apstākļiem. Citos gadījumos autovadītājiem ir jāizsauc Ceļu policija.

Par LTAB

LTAB nodrošina ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību, veicina OCTA sistēmas stabilitāti un attīstību, kā arī saskaņā ar likumdošanu nodrošina izmaksas no OCTA garantijas fonda. LTAB ir Zaļās kartes Biroju Padomes biedrs un pilda Latvijas Zaļās kartes biroja funkcijas.
 

 

Gudriem.lv iesaka:

Ja Tev nepieciešama automašīna neilgam laikam un nevēlies aizņemties to no radiniekiem vai draugiem, atrodi izdevīgāko auto nomas piedāvājumu pie mūsu partneriem  – Discover Car Hire!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas, Autovadītājiem.