‘Arco’: dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgā septembrī samazinājies

Septembrī sērijveida dzīvokļu tirgū nav novērotas būtiskas cenu izmaiņas – nelielā ikmēneša cenu lejupslīde ir apstājusies un cenas septembrī nav mainījušās. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem septembrī saglabājusies 584 Eiro par kvadrātmetru (408 lati). Savukārt piedāvājumu skaits ir samazinājies, liecina "Arco Real Estate" pārskats.

Dzīvokļu piedāvājumu skaits septembra mēnesī nedaudz samazinājies. Pavisam Rīgā dzīvokļu piedāvājumu skaits septembrī samazinājies par 1,3 %, lielākajos mikrorajonos par 2,2%. Rīgas centrālajā daļā piedāvājumu skaits faktiski nav mainījies.

Vislielākais piedāvājuma samazinājums septembrī konstatēts Juglā – par 13,8%. Vecmīlgrāvī konstatēts vislielākais pieaugums – piedāvājums pieaudzis par 7,8%. Rīgas mikrorajonos populārākie dzīvokļi ir bijuši 1 istabu un 2 istabu dzīvokļi. Savukārt vismazākā interese ir par 4 istabu dzīvokļiem.

Salīdzinot ar 2010.gada sākumu cenas kopumā ir augstākas vidēji par 12,1%. Salīdzinot ar 2009.gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos 2011.gada septembrī ir par 37,5% zemākas.

Kopš vidējās cenas zemākā punkta 2009.gada septembrī, kad vidējā kvadrātmetra vērtība Rīgas mikrorajonos bija nokritusies līdz 487 eiro (aptuveni 340 lati), cenas ir vidēji par 19,9% augstākas.

 

 

Avots: delfi.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.