„Balta”: martā saņemtais atlīdzības izmaksas pieteikums 26 000 ASV dolāru apmērā par plaušu karsoņa (pneimonijas) ārstēšanu

Pavasaris un straujais atkusnis, kā jau ierasts, atnes līdzi arī veselības problēmu saasināšanos un dažādus vīrusus. Slimošana bieži vien ir arī saistīta ar cilvēku vēlmi pēc iespējas ātrāk izbaudīt silto laiku un aizmirst ziemai raksturīgo piesardzību. Šajā laikā ir īpaši būtiski neaizmirst parūpēties par savu veselību arī ārvalstu braucienu laikā, ko pierāda apdrošināšanas sabiedrības „Balta” martā saņemtais atlīdzības izmaksas pieteikums 26 000 ASV dolāru apmērā par plaušu karsoņa (pneimonijas) ārstēšanu, atrodoties ārpus Latvijas.

26 000 dolāru ir sākotnējais atlīdzības aprēķins, ko „Balta” ir garantējusi kādam Latvijas pilsonim, kurš, atrodoties Amerikas Savienotajās Valstīs, saaukstējās un saslima ar plaušu karsoni. Divu dienu ārstēšanās slimnīcā šim AAS „Balta” klientam pēc sākotnējiem aprēķiniem izmaksāja 26 000 ASV dolāru.

„Pieredze rāda, ka tieši pavasarī mēdz strauji pieaugt atlīdzību skaits, ko izmaksājam saistībā ar dažādu saslimšanu ārstēšanu ceļotājiem ārvalstīs. Turklāt der atcerēties, ka medicīnas pakalpojumu cenas ārvalstīs ievērojami atšķiras no līdzvērtīgām izmaksām Latvijā un pat neliela saslimšana, kuras ārstēšanai nepieciešams uzturēties slimnīcā, var radīt ievērojamus izdevumus. Ja cilvēkam nav ceļojuma apdrošināšanas, šādi izdevumi var radīt pat tūlītēju bankrotu. Jāatzīmē, ka šajā gadījumā mūsu klientam bija standarta ceļojuma apdrošināšanas polise. Šobrīd „Balta” ir saņēmusi sākotnējo aprēķinu, ko arī esam garantējuši, bet tas vēl nav galējais aprēķins un gala izmaksas varētu būt lielākas,” skaidro AAS „Balta” Atlīdzību daļas direktora vietnieks Ingus Savickis.

2010. gada laikā „Balta” kopumā ir reģistrējusi vairāk kā 120 atlīdzību pieteikumus saistībā ar ceļojumu apdrošināšanu.

 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.