“Bite Latvija”: Rūpīgi plānotās investīcijas atmaksājas

Telekomunikācijas operatora "Bite Latvija" apgrozījums šā gada trešajā ceturksnī ir pieaudzis par 16% salīdzinājumā ar pagājušo gadu, sasniedzot 7,2 miljonus latu (10,3 miljonus eiro). Pateicoties veiksmīgai uzņēmuma vadībai un stratēģijai, šī gada pirmajā ceturksnī EBIDTA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) rādītājs pirmo reizi uzņēmuma darbībā ir pozitīvs, sasniedzot 39 000 latu (56 000 eiro). Uzņēmuma vadība pauž gandarījumu, ka šī gada trešajā ceturksnī Bite strādājusi ar peļņu un gadu no gada vērojama stabila izaugsme.
"Kopš Bites darbības Latvijā, 5 gadu laikā esam veikuši būtiskas investīcijas, lai Latvijas mobilo sakaru lietotājiem nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus un augstu servisa līmeni. Līdzšinējās investīcijas pārsniedz 150 miljonu eiro, un vērojot pieaugošo klientu skaitu, varam redzēt, kā tās atmaksājas. Pēdējā ceturksnī, 3 no 4 cilvēkiem, mainot mobilo operatoru, ir izvēlējušies Biti, palielinot mūsu klientu bāzi līdz gandrīz 300 000 cilvēku. Peļņas pieaugums liecina par ilgtspējīgu uzņēmuma izaugsmi, un jūtamies spēcīgi," stāsta "Bite Latvija" izpilddirektors Freds Renčaks.
Kopējais investīciju apjoms šā gada trešajā ceturksnī sasniedza 1,5 miljonus latu (2,1 miljons eiro), ar fokusu uz tīkla modernizāciju, kas ļauj nodrošināt daudz ātrāku mobilo internetu, kā arī veikt tālākus uzlabojumus pakalpojumu kvalitātē un pieejamībā Latvijas teritorijā.
"Mūsu mērķis, ienākot Latvijas tirgū, bija saasināt konkurences cīņu telekomunikāciju tirgū. 5 gadu laikā cenas ir kritušās par vairāk nekā 50%, kvalitāte būtiski uzlabojusies un mobilā interneta ātrumi kāpj debesīs. Esam gandarīti, ka Bite ir spējusi būt tirgus pārmaiņu katalizators," komentē Freds Renčaks.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.