Capitalia sadarbībā ar Lursoft piedāvā uzņēmuma novērtējuma pakalpojumus

Finanšu uzņēmums Capitalia kopā ar informācijas tehnoloģiju un datu apstrādes uzņēmumu Lursoft ir izstrādājuši jaunu produktu – uzņēmuma novērtējums. Rīks ar š.g. 4.otobri ir pieejams Lursoft sistēmā un sākot ar novembri arī Capitalia izstrādātā izglītojošā portālā Biznesavertiba.lv.

 

Jaunais pakalpojums dod iespēju dažu sekunžu laikā iegūt interesējošā uzņēmuma novērtējumu naudas izteiksmē, tādejādi ļaujot gūt priekšstatu par kompāniju darbības sekmību, kā arī uzskatāmi un ērti salīdzināt uzņēmumus savā starpā.

 

Novērtēšanas kalkulators izstrādāts pēc finanšu kompānijas Capitalia sagatavotās metodikas, uzņēmumu 100% kapitāldaļu vai akciju vērtību nosakot pēc starptautiski atzītas salīdzināmo uzņēmumu vērtēšanas metodes.

 

Uzņēmumu novērtējumu aprēķini tiek veidoti, pamatojoties uz Lursoft datu bāzēs pieejamajiem finanšu rādītājiem, ņemot vērā kompāniju un darbības nozaru vēsturiskos apgrozījuma, tā izaugsmes un rentabilitātes rādītājus. Novērtējumā netiek ņemtas vērā uzņēmumu nākotnes prognozes un citi specifiski faktori, kas varētu ietekmēt uzņēmumu tirgus vērtību.

 

Novērtējums ir indikatīvs, un var neņemt vērā uzņēmuma unikālos apstākļus, izaugsmes plānus un citus specifiskus apsvērumus, kuri ietekmē tirgus vērtību. Precīzam uzņēmuma novērtējumam ieteicams pasūtīt individuāli veiktu uzņēmuma novērtējumu.

 

Lursoft valdes locekle Daiga Kiopa norāda, ka jaunais pakalpojums klientiem ir pieejams bez maksas un vienlaikus iecerēts nodrošināt, ka sev piederošo uzņēmumu vērtību varēs uzzināt arī uzņēmumu īpašnieki. Lursoft pārstāve: «Pakalpojums Uzņēmuma novērtējums nākotnē nodrošinās interesentiem ne tikai konkrēta uzņēmuma vērtības noskaidrošanu, bet pavērs iespēju arī sīkāk analizēt un pētīt nozares uzņēmumu potenciālu, noskaidrot reģiona vērtīgākos uzņēmumus.»

 

Kā iegūt uzņēmuma novērtējumu?

Lai uzzinātu uzņēmuma novērtējumu, norādiet tā nosaukumu vai reģistrācijas numuru, no meklēšanas rezultātiem izvēlaties interesējošo uzņēmumu, un klikšķiniet uz tā nosaukuma. Acumirklī saņemsiet uzņēmuma novērtējumu.

 

Projekta ietvaros, Capitalia novembrī atklās interaktīvu un izglītojošu biznesa novērtējuma portālu Biznesavertiba.lv, kur apmeklētāji varēs paši ievadīt finanšu datus un aprēķināt uzņēmuma vērtību, mainīt parametrus un skatīties kā tas vērtību ietekmē. Papildus portāla apmeklētāji varēs iepazīties ar informāciju par vērtības aprēķināšanu (metodēm, paraugiem), kā arī uzzināt, kā veicināt uzņēmuma vērtības pieaugumu.

TVNet.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam.