Eesti Krediidipank tiks pārdota Šveices uzņēmumam

Igaunijas bankas "Eesti Krediidipank" akcionāri otrdien parakstījuši pirkšanas-pārdošanas darījumus, kas paredz pārdot Krievijas komercbankai "Bank Moskvi" piederošās akcijas, tādējādi par bankas lielāko akcionāru kļūstot Šveices uzņēmumam "RLS Finance SA", vēsta "Äripäev Online".

Tāpat akcijas piekritušas pārdot arī divas kompānijas no Kipras – "Lazuron Investments Ltd." un "Olix Holding Ltd.", kā arī uzņēmumi "Firmex Investeeringud" un "Genovia Invest".

Tādējādi šie darījumi izbeigs nesaskaņas par "Eesti Krediidipank" akciju pārdošanu, kas radušās ar "Bank Moskvi" bijušo prezidentu Andreju Borodinu.

Otrdien noslēgtais līgums nodrošina iespēju "Bank Moskvi" no jauna iegādāties akcijas, kuras bija šo nesaskaņu avots.

Savukārt "RLS Finance SA" kļūs par lielāko "Eesti Krediidipank" akcionāru ar 44% akciju daļu.

Kā jau ziņots, "Eesti Krediidipank" vadītājs Andruss Kluge jūnija sākumā atzina, ka ne viņam, ne Igaunijas finanšu regulatoriem nav zināms, kam īsti banka patlaban pieder.

Kluge skaidroja, ka problēma nav Igaunijā, bet gan ar Kremļa nežēlastībā kritušo Krievijas komercbanku "Bank Moskvi", kurai pieder "Eesti Krediidipank" daļas un kas pati ir ierauta cīņā par pārņemšanu.

"Eesti Krediidipank" Latvijas filiāle gada pirmajā ceturksnī pārņēma visu "Latvijas Biznesa bankas" biznesu, kas saistīts ar depozītu portfeli, kā arī labo kredītportfeli gandrīz trīs miljonu latu apmērā. Visi depozīti, klientu bāze, darbinieki un klientu apkalpošanas centri arī pārgājuši "Krediidipank" Latvijas filiālei.

 

Avots: www.delfi.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.