ERGO: līdz ar salu un sniegu palielinājies maznozīmīgu CSNg skaits

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO saņēmusi pirmos KASKO un OCTA apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par transportlīdzekļu bojājumiem, kas radušies sala, apledojuma un sniega dēļ. ERGO speciālistu vērtējumā laika apstākļu un ceļa stāvokļa dēļ radušies ceļu satiksmes negadījumi (CSNg) nav vērtējami smagāki kā parasti, taču tiem ir savādāks bojājumu raksturs un to rašanās iemesli.
ERGO statistika liecina, ka kopumā pieteikumi par ceļu satiksmes negadījumiem sastāda aptuveni 70% no kopējā pieteikto KASKO atlīdzību skaita.

„Līdz ar aukstā laika iestāšanos un sniega segu palielinājies maznozīmīgu negadījumu skaits, kas visbiežāk notikuši uz slideniem, šauriem un netīrītiem ceļiem. Lielu daļu negadījumu ietekmējis tā saucamais cilvēciskais faktors – iemaņu trūkums, neuzmanība,izvēlētais braukšanas stils un ātrums.
Ja arī šī ziema līdzīgi kā pērn būs sniegiem bagāta un ilgstoši pieturēsies sals, tad prognozējams būtisks atlīdzību pieteikumu skaita pieaugums – īpaši auto apdrošināšanā, kā arī nekustamā īpašuma un nelaimes gadījumu apdrošināšanā,” prognozē Lilita Linde, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore.

ERGO izmaksā KASKO atlīdzības 97% gadījumos
Saskaņā ar ERGO datiem, šogad apdrošināšanas sabiedrība ERGO veikusi KASKO atlīdzības klientiem 97% gadījumu no visiem saņemtajiem KASKO negadījumu pieteikumiem. ERGO apdrošināšanas eksperti arī norāda, ka no izsniegtajiem KASKO atteikumiem lielāko daļu jeb 55% sastāda zaudējumi, kuru apmērs nepārsniedz pašriska summu – visbiežāk 100 latus.
Kopumā visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumus ERGO saņēmis no Toyota, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW un Audi marku automašīnu īpašniekiem.

Lielākā šogad izmaksātā KASKO atlīdzība – vairāk kā 32 000 latu
Lilita Linde „Šobrīd KASKO kļuvis par stabilu sekundāru produktu un tā tirgus daļa pēdējo divu gadu laikā kritusi par apmēram 40%. Saskaņā ar ERGO datiem, pēdējo divu gadu laikā vidējā izmaksātā KASKO atlīdzība samazinājusies par 18%.
Pēc ERGO datiem KASKO atlīdzības visbiežāk izmaksātas nevis auto nozagšanas vai bojāejas gadījumos, bet gan apdrošināšanas gadījumos ar vidējām izmaksām 600 –700 latu robežās. Te ietilpst auto detaļu zādzības, auto uzlaušanas vai stiklu izsišana zādzības nolūkos, kā arī dažādi laikapstākļu rezultātā radušies maznozīmīgi gadījumi, kas īpaši palielinājusies tieši pēdējā laikā.”
Lielākā ERGO šogad izmaksātā KASKO atlīdzība sastāda vairāk kā 32 000 latus, un tā tika izmaksāta par CSNg, kurā pretī braucošais transportlīdzeklis iebrauca pretējā braukšanas virzienā un izraisīja sadursmi. Kopumā lielākās KASKO atlīdzības tiek izmaksātas gadījumos, kas saistīti ar pilnīgu auto bojājeju CSN.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.