GADA NOGALĒ CENAS KRĪT

Pēc nekustamo īpašumu kompānijas BALSTS decembrī veiktajiem novērojumiem redzams, ka pirmo reizi pēc gadu ilga cenu kāpuma, gada nogalē tās ir kritušas. Sērijveida dzīvokļu segmentā cenas samazinājušās vidēji par 1,5%, īres segmentā līdz pat 10%.
"Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, ir vērojams cenu kritums sērijveida dzīvokļiem Rīgā par 1,5%. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem Rīgā ir 645 Eur/m2. Dzīvokļiem centrā cena ir robežās no 1000 – 1150 Eur/m2 atkarībā no dzīvokļa stāvokļa un atrašanās vietas. Nemainīga ir klientu intereses par 2-3 istabu dzīvokļiem. Dzīvokļu segmentā ir mazāks piedāvājumu skaits, aktivitāte no klientu puses sarukusi, salīdzinot ar novembri,"nekustamo īpašumu tirgu decembrī vērtē kompānijas vadītājs Aigars Zariņš.
Arī īres tirgū, salīdzinot ar novembra mēnesi, vērojams cenu kritums par 1,5%. Tas izskaidrojams ar svārstīgo klientu aktivitāti. Īres cenas par 10% ir kritušās Vecrīgā autostāvvietu trūkuma dēļ. Decembra mēnesī bijusi liela interese par īstermiņa īri, kā arī par kvalitatīviem dzīvokļiem Klusajā centrā.
"Komercobjektu segmentā vispieprasītākās ir kafejnīcu, restorānu un veikalu telpas Rīgas centrā un Vecrīgā platībā no 50 līdz 100m2. Cena šīm telpām svārstās no 10-17 Eur/m2, atkarībā no telpu stāvokļa un atrašanās vietas. Mikrorajonos un tuvajos Rīgas rajonos, interese ir par noliktavu un ražošanu telpām ar apkuri, kuru cena ir no 1,5 līdz 3 Eur/m2.
"Salīdzinot ar novembri, ir audzis pieprasījums pēc zemes gabaliem komercapbūvei Rīgas rajonā. Uzņēmēji labāk izvēlas iegādāties zemi un paši būvēt, nevis pirkt gatavus ražošanas kompleksus," situāciju tirgū skaidro Aigars Zariņš.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.