Gudrais Padoms – kā izgatavot dāvanas Ziemassvētkiem pašu rokām

Šoreiz mūsu gudrā padoma konkursa laimētāja ir Elīna Bekmane. Viņa iesūtīja padomu per to, kā izgatavot dāvanas Ziemassvētkiem pašu rokām. Kā balvu par iesūtīto padomu Elīna saņem relaksējošu procedūru sejai 25 eiro vērtībā.

 

Burbuļbumba ir lieliska, relaksējoša dāvana draugiem un radiem, bet cenas par gatavajām bumbiņām ir samērā augstas. Tādēļ es iemācījos izveidot tās pati. Tas ir ļoti vienkārši, un pats galvenais sanāk daudz lētāk. Tu vari izmantot savu fantāziju un veidot bumbiņas dažādās formās –  sirdis, zvaigzne, un citiem formas, kādas vien Tev izdodas atrast. Var pievienot malto kafiju, rožu ziedlapiņas, diedzētus graudus, eksperimentēt „uz pilnu klapi”! Bumbiņu pamatnes izveidošanai Tev būs nepieciešams:

 

  1. Soda – 10 ēdamkarotes;
  2. Citronskābe – 5 ēdamkarotes;
  3. Jūras sāls – 2 ēdamkarotes;
  4. Pārtikas krāsviela;
  5. Ēteriskā eļļa (pēc izvēles) – aptuveni 20 pilieni;
  6. Pamateļļa (vēlams olīveļļa) – 1 tējkarote (ne vairāk);
  7. 1 ēdamkarote piena pulvera;
  8. Sasmalcināti, kaltēti garšaugi, tējas vai pļavas zālītes;
  9. Stikla trauks;
  10. Cimdi;
  11. Formas bumbām (var izmantot ledus veidnes, piparkūku formiņas, bērnu smilšu kastes formiņas u.c.)

 

Sāksim ar to, ka noteikti jāuzvelk cimdi, lai nekairinātu roku ādu! Stikla traukā vienmērīgi sajauc sodu un citronskābi. Pievieno pārtikas krāsvielu un jūras sāli. Piepilina ēterisko eļļu un tējkaroti pamateļļas. Tad pievieno piena pulveri un sasmalcinātus garšaugus. Maisa maisījumu līdz tas kļuvis viendabīgs. Pareizi izveidots maisījums labi turēsies kopā. Ja masa ir drupana, nepieciešams pievienot nedaudz ūdens. Bet nepārspīlē, jo pārāk daudz ūdens var sākt reakciju starp sodu un citronskābi. Ja sākās šņākoņa, pievieno mazliet citronskābi un sodu. No iegūtā maisījuma veidojam burbuļbumbas. Cieši sablīvē maisījumu veidnēs un ļauj tām pažūt. Pēc 15 – 20 minūtēm uzmanīgi izņem burbuļbumbu no veidnes. Tai vajadzētu iznākt no veidnes viegli un turēties stingri tavās rokās, nedrūpot. Iesaiņo katru bumbu skaistā iesaiņojumā un dāvana ir gatava!  

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.