Gudrais padoms – pašgatavota kečupa recepte

Gudrā padoma konkursa laimētāja šoreiz ir Inese Bunte. Viņa mums iesūtīja pašgatavota kečupa recepti. Inese balvā saņem 2 lielās picas. Balvu nodrošina portāls Perkamkopa.lv.

„Maniem bērniem ļoti garšo kečups, taču, apskatot rūpnieciski ražotā kečupa iepakojumu, var redzēt tik daudz e vielas, ka vēlme šo izstrādājumu dot bērniem sarūk pavisam. Pirms pāris gadiem sāku gatavot kečupu mājās un, izrādījās, ka naudas ietaupījums arī nav mazs. Mājās gatavots kečups izmaksā uz pusi lētāk, jo Tev nav jāmaksā par iepakojumu. Šīs mērces pagatavošana neaizņems daudz laika. Tu ne tikai ietaupīsi naudu, bet arī pagatavosi ko tādu, ko patiešām var saukt par īstu kečupu. Sulas spiešanai var izvēlēties jebkādus tomātus, bet labāk izvēlēties miltainākas šķirnes. Tev nepieciešams: 6,5 kg tomātu, 300 g sīpolu, 450 g cukura, 100 g sāls, ķiploki – puse no nelielas galviņas, puse tējkarotes sinepju pulvera, krustnagliņas, 6 melno piparu graudi,  350 ml 9% galda etiķa. No tomātiem noņem miziņu – to var vienkārši paveikt, iegriežot krustiņu tomātam apakšpusē un uz minūti iemērcot tomātu verdošā ūdenī. Pēc tam tomātu iemērc aukstā ūdenī un miziņa ļoti viegli nonāks nost. Tomātus sablendē vai samaļ gaļas mašīnā un iegūto masu liek katlā uz uguns vārīties. Katliņā pievieno sablendētu sīpolu, ķiploku un pusi no cukura. Garšvielas arī samaļ un pievieno katlā. Vāram masu uz lēnas uguns, kamēr tā nesarūk uz pusi. Pievienojam atlikušo cukuru, sāli un etiķi un vāram vēl 15 minūtes. Masu salejam karstās sterilās burciņās un tās kārtīgi aizgriežam. Labu apetīti!”

 

Nākamā numura balva – pusdienas 20 eiro vērtībā!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.