Gudrais padoms

Irēna Kučinskaja iesūtīja mums padomu par to, kā ilgstoši uzglabāt produktus vasarā.  Par iesūtīto padomu Irēna balvā saņem sulu spiedi 15Ls vērtībā.

„Parasti iegādājos pārtikas produktus nedēļai un, lai šajā laika posmā tie neaizietu bojā, esmu iemācījusies tos pareizi uzglabāt. Piedāvāju dažus noderīgus padomus no savas pieredzes. Avokado, banāni, ķiploki, kivi, melones, nektarīni, sīpoli, bumbieri, persiki, plūmes, ananāsi un kartupeļi ledusskapī nav jāliek. Ābolus, pupas, ogas, kāpostus (arī puķu kāpostus), burkānus, ķiršus, gurķus, vīnogas, sēnes un kabačus ir ieteicams likt ledusskapī. Lai ķiploka daiviņas neizžūtu un nezaudētu garšu, ir vērts tās notīrīt un apliet ar augu eļļu. Šādi apstrādāti ķiploki var glabāties ļoti ilgi. Tomātus nedrīkst glabāt celofāna maisiņā, tas veicina bojāšanās procesus. Negatavus tomātus vislabāk uzglabāt papīra maisiņā un atstatus no visiem citiem dārzeņiem. Gatavus tomātus uzglabā istabas temperatūrā, paslēptus no tiešiem saules stariem. Nekādā gadījumā nedrīkst kopā glabāt kartupeļus un sīpolus. Sīpolos ir daudz ūdens, tādēļ kartupeļi sāks bojāties jau pēc pāris dienām. Pirms liec burkānus ledusskapī, nogriez tiem augšiņas – tie pārstās izgarot mitrumu un nekļūs mīksti. Lai siers nepelētu, maisiņā ielieciet 1-2 graudiņus cukura un stingri noslēdziet maisiņu. Lai siers neapkalstu, to maliņu, no kuras griez šķēlītes, nosmērē ar nelielu daudzumu sviesta. Zaļumus glabā nelielās buntītēs. Ieliec buntītes ūdenī – kā puķes, apklāj ar celofāna maisiņu, nosien un liec ledusskapī.  Šāds uzglabāšanas veids piemērots pētersīļiem, bazilikam, kinzai un lokiem. Miltus var uzglabāt maisiņā, bet lai miltos neiemestos kodītes, maisiņā ieliec lauru labu vai pāris ķiploku daiviņas. Ogas ilgāk uzglabāsies, ja pirms ievietošanas ledusskapī, tās iemērksi ūdenī, kam pievienots etiķis (1/10).  Pēc tam ogas jānožāvē un tikai tad jāliek ledusskapī. Pēc šādas apstrādes avenes uzglabāsies nedēļu, bet zemenes – pat divas. ”

Nākamās nedēļas balva – suši komplekts 10 Ls vērtībā. Piedalies un savus padomus iesūti mums!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.