IZZI reģionos uzstāda vismodernākās TV galvasstacijas Latvijā

Turpinot vērienīgos tīkla modernizācijas darbus, telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs IZZI uzsācis reģionālo televīzijas tīklu renovāciju, uzstādot līdz šim modernākās televīzijas galvasstacijas Latvijā, kas būtiski uzlabos pakalpojuma kvalitāti.


„Novērtējot klientu lojalitāti un esošo veiksmīgo sadarbību, turpinām veikt nozīmīgas tehnoloģiskas pārmaiņas reģionos. Paralēli optiskā tīkla būvniecībai esam iegādājušies līdz šim modernākās televīzijas galvasstacijas un jau uzsākuši to uzstādīšanu. Uz šo brīdi modernizācijas darbi jau veikti Baložos un arī Balvos, tuvākajā laikā darbi tiks pabeigti arī Preiļos, pierobežas pilsētā Kārsavā, kā arī citviet,” skaidro IZZI attīstības direktore Sandra Kraujiņa. „Jaunās, modernās iekārtas nodrošina ne vien teicamu signāla kvalitāti – stabilu signāla uztveršanu no pavadoņiem un retranslēšanu tīklā, bet tās arī ir aprīkotas ar pilnu monitoringu sistēmu un iespēju veikt attālinātu kanālu vadību. Turklāt līdzās tehniskiem modernizācijas darbiem esam iecerējuši arī palielināt piedāvāto televīzijas kanālu klāstu, piemēram, iekļaujot Fox Life, Drive TV un citus pieprasītus kanālus.”


Paredzēts, ka galvasstaciju renovācija tiks veikta arī Ludzā, Aizkrauklē, Talsos, Tukumā, Valmierā, Madonā un vēl virknē citu reģionālo pilsētu.


Vērienīgus modernizācijas darbus IZZI uzsāka pērn, sākot izbūvēt jaunu optisko tīklu, kas nu jau pieejams aptuveni 70 000 mājsaimniecību Latvijā. Plānots, ka tīkla renovācija tiks pilnībā veikta ne vien galvaspilsētā, bet arī Latvijas reģionos. Piemēram, optiskais tīkls un digitālā televīzija jau šobrīd ir pieejami gan Rēzeknē, gan Ādažos, turklāt šīs ir pirmās apdzīvotās vietas Latvijā, kur IZZI klientiem pieejama arī televīzija ar interaktīvām funkcijām (video noma, TV ieraksts, TV pauze, atgādinājums un grāmatzīme). Kopējās modernizācijas darbu investīcijas pārsniedz 10 miljonus eiro.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.