Kā ekonomēt epilācijai | Gudrais Padoms

Šomēnes par konkursa “Mēneša gudrais padoms ” uzvarētāju kļūst Olga Antipova, kura atsūtīja padomu par to, kā ekonomēt epilācijai. Olga saņem balvu no Gudriem.lv – pusdienas diviem restorānā 20 EUR vērtībā. 

“Vēlos padalīties savā ekonomijas receptē. Tā tiešām palīdz ieekonomēt ļoti daudz naudas. Par epilāciju mājas apstākļos. Agrāk es apmeklēju kosmetologu, cenas par epilāciju pie mums ir augstas. Tikai par epilāciju kāju zonā man nācās maksāt 15 – 20 EUR. Lietoju arī veikalā nopērkamos līdzekļus epilācijai, bet arī tie nebija īpaši lēti- viens tāds līdzeklis maksāja 6 – 7 EUR. Bet pēc tam draudzene man pastāstīju lielisku un lētu veidu matiņu likvidēšanai – cukura epilāciju.

Paņemiet 6 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes ūdens, nedaudz vairāk kā pusi ēdamkarotes citronu sulas. Saglabājiet proporcijas, pretējā gadījumā nebūs rezultāta! Es ieberu cukuru katliņā, pievienoju ūdeni un sāku vārīt uz lēnas uguns. Masai jāsabiezē un jākļūst zeltainai. Nedaudz vēlāk pievienoju nepilnu ēdamkaroti citronu sulas. Uzgaidu, kad krāsa kļūst vēl nedaudz tumšāka. Pēc tam noņemtu katliņu no uguns un izveidojušos masu leju bļodiņā. Kad viņa atdziest, tad izveidojas brūna, bieza masa, kura slīd rokās.

Piezīmes: lai cukurs likvidētu tikai liekos matiņus nevis arī ādu, vajag izmantot pūderi vai miltus. Es lietoju rudzu miltus un plānā kārtiņā nokaisīju uz ādas ar matiņiem. Matiņiem ir jābūt vismaz 3 – 4 mm gariem, lai būtu, kur aizķerties. Izveidoto pastu vajag lietot to uzklājot pretējā matiņu augšanas virzienā. Lai nebūtu ieaugušu matiņu, iesaku pirms procedūras to ķermeņa daļu, kuru epilēsiet, apstrādāt ar skurbi. Ņemiet vērā, ka vislabāk epilāciju ir veikt vakarā, tad sāpes mazāk jūtamas.

Izveidoto pastu var vienkārši uzsmērēt uz kājas un, kad viņa nožūs, to plēst pa maziem gabaliņiem nost. Vai arī var izveidot “vaska plāksnīti” un uzklāt uz tās pastu. To noplēst ir vieglāk un tā nelīp pie rokām. Daudzi noteikt jautās, vai vieglāk nav ķermeņa daļas ar matiņiem vienkārši noskūt. Protams, vienkāršāk, bet jaunie matiņi ataugs jau pēc 3 dienām. Bet epilācijas efekts ilgts apmēram 2 – 3 nedēļas. Un pie tam gandrīz par velti!”

 

Nākamā konkursa balva – suši komplekts 19 EUR vērtībā.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.