Kā ietaupa mencu aknu cienītāji?

Ja Tev garšo mencu aknas, noteikti izlasi šīs nedēļas “ Taupības padoma” konkursa uzvarētājas iesūtīto recepti mencu aknu pagatavošanai mājas apstākļos! Šo padomu mums iesūtījusi Ilva Maderniece un viņai par to pienākas balva – dāvanu karte klasiskajai pilna ķermeņa masāžai, 25 Ls vērtībā. Par balvu pateicamies portālam Perkamkopa.lv

Lūk Ilvas padoms:

“Mencu aknu cienītājiem šī garduma pagatavošana mājas apstākļos ļaus labi ietaupīt, jo veikalos bundžiņa, kurā ir 140 gramu mencu aknu, maksā aptuveni 1,50 Ls, tātad kilograms – vairāk par 10 latiem. Savukārt Centrāltirgū kilograms svaigu mancu aknu maksā ne dārgāk kā 3 Ls un pagatavot tās mājas apstākļos ir ļoti vienkārši! Tātad – ņem 0,7 l stikla burciņu, liek tajā nomazgātas mencu aknas, iemet pāris smaržīgo piparu graudiņus, dažas lauru lapas un 1 tējkaroti sāls. Izvēlamies katliņu, kurš būtu aptuveni vienādi augsts ar burku, ieliekam tajā burku (zem burkas drāniņu vai tml.) un pielejam katliņu ar ūdeni tik daudz, lai burka maksimāli būtu ūdenī, bet ūdens nevarētu tajā ietecēt. Ļoti svarīgi, lai burkai būtu uzlikts vāciņš, bet tas nebūtu aizvērts. Liekam katlu ar burku uz uguns un gaidam līdz ūdens sāks vārīties, pēc tam nogriežam uguni mazāku un vārošā ūdenī pasterizējam burku ar menucu aknām 30 – 40 minūtes. Pēc šī laika burkas vāciņu var aizgriezt un šādi sagatavotas, lietošanai gatavas mencu aknas var gan ēst uzreiz pēc atdzišanas, gan arī ilgstoši uzglabāt.”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.