Kā ietaupīt iegādājoties preces, neatsakoties no garšīgas maltītes?

Ar šo padomu palīdzību mēs ietaupījām 20% pārtikas produktu iegādei paredzētās naudas. Padomi ir vienkārši, efektīvi – izmēģini!
1. Neej uz veikalu izsalcis! Rezultātā Tu iegādāsies ļoti daudz produktu un kārumu, kurus labprāt apēstu tieši tajā brīdī, bet reāli Tev šie produkti nemaz nav nepieciešami.
2. Pirms došanās uz veikalu, izpēti sava ledusskapja, saldētavas un virtuves plauktiņu saturu. Varbūt kādā tālākā stūrītī Tev jau ir nepieciešamais produkts! Seko līdzi konservētās pārtikas, miltu un graudaugu produktu daudzumam. Pēc šādas apskates, izdomā, ko un cik daudz Tev ir nepieciešams iegādāties.
3. Pērc produktus vairumā un lielos iepakojumos – tas ir izdevīgāk un tu ietaupīsi laiku nākotnē. Ja produkts ir ar mazu derīguma termiņu, piedāvā pirkumu dalīt ar kaimiņiem, radiniekiem vai darba kolēģiem. Turklāt daļu produktu vari sasaldēt, piemēram, ogas, zaļumus, saldo krējumu, pat sieru.
4. Aplūko dažādu veikalu piedāvājumus – neizvēlies tikai veikalu, kurš atrodas vistuvāk mājām vai darba vietai. Dažādu produktu cenas var būtiski atšķirties!
5. Seko līdzi akcijām, atlaidēm un izpārdošanām. Bieži veikalos piedāvā iegādāties divas preces par vienas cenu vai iegādāties vairumā ar īpašām atlaidēm.
6. Produktiem, kuri tiek izlikti vitrīnās grieztā veidā un ir jāizpārdod līdz dienas beigām, bieži vien tiek piemērotas atlaides tieši vakaros. Arī tirgū vislabāk iepirkties tieši vakarā, jo daudzi pārdevēji samazina savu piedāvājumu cenu, lai varētu izpārdot produktus līdz dienas beigām. Iesaku iegādāties dārzeņus un augļus Nakts tirgū, kurš atrodas pie centrāltirgus. Esmu aprēķinājusi, ka tur šie produkti maksā 20 – 30% lētāk.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.