Kā ietaupīt uz deguna pilieniem pavasara iesnu periodā | Gudrais Padoms

Šoreiz gudrā padoma konkursa laimētāja ir Irina Maiorova, kura mums iesūtīja padomu, kā ietaupīt uz deguna pilieniem pavasara iesnu periodā. Irina balvā saņem masāžas 20 eiro vērtībā.

 

„Man ir 3 dažāda vecuma bērni un zāļu iegāde saaukstēšanās laikā ir visai sarežģīts un dārgs process. Ja bērni saaukstējas, nākas pirkt deguna pilienus un katra pudelīte izmaksā ap 5-6 eiro. Tādēļ papētīju un atradu veidu, kā sagatavot deguna pilienus mājās. Tie ir ekoloģiski, nesatur ķīmiskas vielas un izmaksā vairākas reizes lētāk kā aptiekās nopērkamie pilieni. Gatavoju divu veidu pilienus: vienus no alvejas, otrus uz eļļas bāzes. Alvejas pilieni ļauj atbrīvoties no iesnām ļoti īsā laika posmā. Nogriez alvejas lapas un izspied no tām pēc iespējas vairāk sulas. Iegūto sulu pilina degunā apmēram 5 reizes diena pa 3-4 pilieniem katrā nāsī. Pēc deguna sapilināšanas nepieciešams neilgu laiku pamasēt deguna pamatni. Pilieniem uz eļļas bāzes nepieciešams 20 ml augu eļļas. To ielej pudelītē un pievieno 3 pilienus priežu ēteriskās eļļas un 2 pilienus citronu ēteriskās eļļas un šķipsniņu jūras sāls. Visu kārtīgi apmaisa, līdz sāls izkūst. Pēc tam maisījumam pievieno tējkaroti burkānu sulas – tā palīdz nostiprināt kapilārus. Pilienus glabā tumšā, aukstā un sausā vietā. Šie pilieni palīdz bērniem ātri atveseļoties.”

 

Gudrā Padoma konkursa laimētājs nākamajā reizē savā īpašumā iegūs dāvanu karti 20 eiro vērtībā vakariņām 2 personām kādā no Rīgas restorāniem.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.