Kā ilgāk saglabāt Ziemassvētku eglīti kuplu un zaļojošu?

Karīna Balikova ar mums dalījās ar vairākiem padomiem par šai sezonai aktuālu tēmu – kā ilgāk saglabāt Ziemassvētku eglīti kuplu un zaļojošu. 

„Esmu atklājusi veidu, kā panākt, lai Ziemassvētku eglīte priecē nebirstot līdz pat 3 – 4 nedēļām. Pirmkārt, nenesiet eglīti uzreiz siltā telpā. Dēļ krasās temperatūras maiņas, skujas birs daudz un strauji. Vispirms pāris stundas paturiet eglīti kāpņu telpā vai koridorā, kur nav tik silts kā istabā. Kad izvēlies eglītes atrašanās vietu telpā, pārliecinies, lai tuvumā neatrastos radiatori vai citas sildierīces. Eglītes nostādīšanai parasti izmanto speciālu statīvu, spaini ar smiltīm vai ūdeni. Ja izvēlēsieties lietot statīvu, vienīgais veids, kā varat palīdzēt eglītei saglabāties ilgāk – aptīt stumbru ar mitru drānu un katru dienu to no jauna saslapināt.

Ūdenim varat pievienot šķipsnu sāls, karoti cukura un vienu tableti aspirīna (spainim ūdens). Pievienot tikai cukuru es neieteiktu, jo tas veicinās ūdens bojāšanos. Ja esi nolēmis eglīti uzstādīt, izmantojot smilšu spaini, lūkojies, lai smiltis visu laiku būtu valgas. Katru dienu aplaisti eglīti. Pirmajā dienā vari smiltis samitrināt ar 1l ūdens, kam pievienota tablete aspirīna un 3 – 4 karotes cukura. Neaizmirsti ik pa laikam apmiglot eglīti ar ūdeni, izmantojot pulverizatoru. Tomēr ne tādā gadījumā, ja rotā to ar elektriskām virtenēm!”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.