Kā „izsist” lētu tarifu no mobilo sakaru operatora?

Gudriem.lv lietotāja Vladislava Belkina padoms:
— Nav noslēpums, ka vienam mo Latvijas mobilo sakaru operatoriem ir tarifs, kas tautā tiek saukts par "slēpto meteorītu", jo nosacījumos ir ļoti līdzīgs Tele2 4 latus vērtajam tarifam "Meteorīts". Taču šo tarifu operators saviem klientiem tāpat vien nepiedāvā, tas jāmāk "izsist"no operatora, jo oficiāli šāds, ļoti izdevīgs, tarifs nepastāv. Padalīšos ar veidu kā pie tā esmu ticis es un vēl daudzi mani draugi, tātad, pirmkārt – iesniedziet savam esošajam operatoram pārejas pieteikumu pie cita mobilo sakaru operatora (pat ja ļoti to negribas darīt!). Otrais solis ir gaidīt zvanu no esošā operatora ar labāka tarifa piedāvājumu. Nesatraucieties, ja tuvojas pārejas laiks pie cita operatora un zvans no esošā operatora kavējas – operatori mēdz pagaidīt, ja nu klients tomēr pārdomā. Garantēju jums, ka vismaz dienu, divas pirms pārejas pie cita operatora, jums piezvanīs un piedāvās daudz izdevīgāko, slēpto tarifu, jo jūsu esošais operators taču ļoti negrib zaudēt klientu. Manas un draugu izmaksas par mobilajiem sakariem pēc šīs taktikas pielietošanas ir samazinājušās vismaz divkārt, lai gan runājam krietni vairāk nekā agrāk!
Ko iesaka citi abonenti?

Jeļena: „Es regulāri apciemoju Tele2 operatorus, neļauju viņiem atslābt – rezultātā viņi man nemitīgi atjauno tarifus, pievieno bezmaksas zvanu minūtes un sms.”

Ivo: „Man ir 4 latu „Meteorīts”, kuru es intensīvi lietoju darba vajadzībām, kā arī LMT „Mūsējie”, kurā ir 200 sarunu minūtes šajā tīklā. Abi maksā 4 latus, abus nekad neiztērēju, lai gan vakaros ar radiem stundām runājos pa telefonu. LMT tomēr ir labāka zona.”

Dmitrijs: „Esmu BITE tīklā jau 3 gadus un ļoti apmierināts! Visus, kurus varēju, pārvilināju uz šo tīklu un visi ir priecīgi par to. Sakari ir labāki, kā, piemēram, Tele2, bet apkalpošana draudzīgāka nekā LMT.”

Linda: „Esmu apmierināta ar 13 gadiem Tele2 tīklā, taču ir kāds „ bet” – kā es vēlos lietot 4 latus vērto „Meteorītu”, tā uzreiz man vairs nav pieejami normāli subsidētie telefoni, kas man ir ļoti svarīgi. Tā nu iznāk, ka es maksāju ne mazāk kā 15 latus ik mēnesi. Būtībā izdevīgāk laikam
būtu vienkārši nopirkt jaunu telefonu, nevis ņemt Tele2 subsidēto.”
Saša: „Man ir divi telefoni – viens Tele2, otrs LMT, par abiem kopā maksāju 7-9 latus mēnesī. Bite arī nav slikta, taču tikai tiem, kas paši ir šajā tīklā, citu tīklu lietotāji Bites abonentam zvanīs retāk vai runās īsi. Bite toties ir labs mobilais internets, kuru iesaku ikvienam!”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam, Komunikāciju ziņas.