Kā lēti saglabāt apģērbu košumu?

Šonedēļ par “Taupības padoma” konkursa uzvarētāju kļuvusi Zane Krūmiņa, kura mums iesūtījusi interesantu padomu par apģērbu skaistuma saglabāšanu. Par šo padomu zane balvā saņem Elizabeth Arden smaržas “A5th Avenue After Five”, 25 Ls vērtībā. Par balvu pateicamies portālam Perkamkopa.lv

Lūk Zanes padoms:

“Agrāk apģērbu sākotnējās krāsas saglabāšanai papildus veļas pulverim lietoju dažādus ķīmiskos līdzekļus krāsainam un melnam apģērbam. To cena litrā ir vismaz 2,50 Ls. Lai ietaupītu (man ir trīs mazi bērni un veļu mazgāju gandrīz katru dienu), nolēmu izmēģināt savas vecmāmiņas padomu – krāsainas veļas spilgtuma saglabāšanai, to skalojot, pievienoju ūdenim galda etiķi – apmēram vienu tējkaroti uz litru ūdens. Savukārt melnām drēbēm, tās skalojot, tagad pievienoju vārāmo sāli – pustējkaroti uz litru ūdens. Turklāt krāsainas un melnas drēbes mazgāju tikai ūdenī, kas vēsāks par 60 grādiem. Nav jāuztraucas par etiķa aromātu apģērbam, jo to nomāc veļas pulvera patīkamā smarža.
Ja iepriekš katrā mazgāšanas reizē tērēju apmēram 100 ml apģērba spilgtuma saglabāšanas līdzekļa, tērējot tam mēnesī vismaz 9 latus, tad tagad sālī un etiķī mēnesī iznāk noterēt ne vairāk par 2 latiem. Sakrājot ietaupīto naudiņu varu nopirkt jaunas drēbītes saviem bērneļiem!”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.