Kā mājas apstākļos izgatavot sauso šampūnu?

Šoreiz Gudrā padoma autore ir Olga Prigoževa, kura dalījās ar mums padomā par to, kā mājas apstākļos izgatavot sauso šampūnu. Balvā Olga saņem kosmētisko procedūru 25 eiro vērtībā. Balvu nodrošina portāls Perkamkopa.lv

 

“Pavisam nejauši uzgāju lielisku šampūna recepti, kas ne tikai cīnās ar blaugznām, bet arī atveseļo bojātus matus. Visas sastāvdaļas ir vienkāršas un lētas, tādēļ arī ekonomija ģimenes budžetam būs ievērojama. Šampūnam izvēlies 3 – 5 dažādus augus. Es ņēmu bērzu lapas (veicina matu augšanu, novērš izkrišanu, cīnās ar blaugznām, nomierina galvas ādu), apiņu rogas (teicami stiprina matus), eikalipts (palīdz pret blaugznām, stimulē ādas šūnu atjaunošanos) un piparmētru (lieto taukainai, iekaisušai ādai). Visas zālītes sasmalcina kafijas dzirnaviņās. Ņem pa vienai ēdamkarotei katra auga. Vēl būs nepieciešams 10 ēdamkarotes rudzu miltu un 1 ēdamkarote sinepju pulvera. Visu pievienojam augu maisījumam un cītīgi samaisām. Matiem līdz plecu garumam būs nepieciešamas 3 ēdamkarotes šī maisījuma vienā mazgāšanas reizē. Pirms mazgāšanas 3 ēdamkarotes maisījuma atšķaida ar siltu ūdeni un maisa līdz izveidojas krējumam līdzīga masa. Masu klāj uz galvas ādas un viegli iemasē (apmēram 3 minūtes). Svarīgi izmasēt visas matu saknes, lai nomazgātu visu nevajadzīgo, kas uzkrājies uz galvas ādas. Tomēr tas jādara uzmanīgi, lai nesavainotu ādu vai matu folikulus. Maisījumu izskalot no matiem ir tikpat viegli, kā ieklāt. Pēc tam matus skalo ar šķīdumu – 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa pret 1 litru silta ūdens. Mati pēc mazgāšanas ir zīdaini un spīdīgi.”

 

Nākamā padoma autors balvā saņems pusdienas divām personām 25 eiro vērtībā. Kā saņemt balvu no Gudriem.lv? Iesūti savu padomu! Padomus raksti te.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudriem.lv jaunumi.