Kā mājās pagatavot garšīgu Lieldienu pashu | Gudrais Padoms

Šomēnes par “Mēneša gudrais padoms” uzvarētāju kļūst Diāna Lūsiņa, kura atsūtīja padomu par to, kā mājās pagatavot garšīgu Lieldienu pashu. Diāna iegūst balvu no Gudriem.lv – pusdienas restorānā divām personām 20 EUR vērtībā. Dāvanu nodrošina portāls Perkamkopa.lv

 “Pirms Lieldienām es nekad nepērku gatavas kūciņas vai pashu veikalā, vienmēr gatavoju šos gardumus pati. Dalīšos ar jums savā iecienītākajā pashas receptē.

Nepieciešams:

- Biezpiens ar tauku saturu 9% – 2 kg
- Sviests (tauku saturs 82%) – 0,5kg
- Cukurs – 2 glāzes
- Pūdercukurs (dekorēšanai) – 210 g
- Olu baltums (dekorēšanai) – 30g
- Rozīnes – 1 glāze
- Žāvētas aprikozes – 5 gab
- Vaniļas cukurs – 2 ēdamkarotes
- Citronu sula – 1/2 tējkarote

Lai pagatavotu pashu, biezpiens jāizmaļ caur gaļas mašīnu vai jāizsijā caur sietu. Žāvētie augļi, kad tie nomazgāti, ir jānosusina, lielākie no tiem ir jāpārgriež, lai visi būtu apmēram viena izmēra. Bļodā ieber cukuru, pievieno sasmalcināto biezpienu, rozīnes un žāvētas aprikozes, sukādes pēc izvēles, sviestu (nesildīt to), vaniļas cukuru. Samaisīt visu, atstāt uz 20 minūtēm, lai izkūst cukurs un vēlreiz kārtīgi samaisīt.

Tad sagatavojiet formu, kurā ievietojiet marli 2 kārtās ar rezervi pār formas malu. Ielieciet formā biezpiena masu, kurai virsū uzlieciet pamatiņu un tam virsū slogu. Masai 2 stundas ir jāpastāv istabas temperatūrā. Periodiski no formas vajag izliet tajā sakrājušos biezpiena sulu. Uz nakti sagatavoto masu ir jāieliek ledusskapī. No rīta biezpiens jāizņem no formas. Dekorēšanai pagatavosim olas baltuma un pūdercukura maisījumu. Vistu olas nomazgā ar bērnu ziepēm, aplej ar karstu ūdeni burtiski uz 1 sekundi, atdalām olas baltumu no dzeltenuma. Viegli sajaucot olas baltumu, apmēram 10 porcijām, piejauc pūdercukuru un samaisa ar dakšiņu līdz cukurs izšķīst, noslēgumā pievieno citronu sulu. Mikseri labāk ir neizmantot! Kad izveidosies viendabīga masa, noklāt to ar pieguļošu plēvi un ļaut 10 minūtes pastāvēt (lai iezietu liekais gaiss). Izdekorēt var pēc savas gaumes.

 

Nākamā konkursa balva – procedūras sejas ādas atjaunošanai 20 EUR vērtībā. 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.