Kā pagatavot veselīgu un barojošu musli?

Gudrā padoma konkursā šoreiz laimējusi Irina, kura mums iesūtīja padomu par to, kā pašam pagatavot musli veselīgam uzturam. Par iesūtīto padomu Irina saņem balvu ko nodrošina portāls PērkamKopā.lv

“Noteikti daudzi ir iecienījuši brokastīs ēst musli. Tā ir lieliski sabalansēta un veselīga sausā pārtika, kas piesātināta ar vitamīniem un minerālvielām. Veikalos pieejams milzu klāsts daudz un dažādu musli veidu ar atšķirīgu sastāvu, tomēr musli pagatavošana ir ne tikai nepielīdzināma rūpnieciskajam ražojumam garšas ziņā, bet ir arī daudz izdevīgāka. Esmu iecienījusi gatavot musli pati. Iespējams, musli pēc manas receptes būs nedaudz kalorijām bagātāks par veikalā iegādāto, bet, sākot gatavot musli pēc šīs receptes, es vairs to neaizstāju ar citiem, veikalā iegādātiem, maisījumiem. Gatavoju sauso maisījumu, ko iespējams uzglabāt ledusskapī vairākas dienas, un pirms pasniegšanas tam pievienoju svaigus augļus, tādejādi varu katru reizi mainīt sastāvu un mājās gatavotais musli man neapnīk.

 

Sastāvdaļas:

- 1 tase auzu pārslas;

- 1 tase veselu, nemaltu riekstu (es izvēlos, valriekstus, lazdu riekstus, vai mandeles, bet var izmantot arī citus);

-1 tase rozīnes;

-1 ēdamkarote sviesta;

- 1 ēdamkarote medus;

- Garšvielas pēc izvēles (var pievienot kanēli);

- Apelsīnu miziņas – pēc garšas (var nepievienot, bet man patīk garša);

- Jebkādi pieejamie augļi – pievieno tieši pirms ēšanas.

 

Pagatavošana:

- Karstā  pannā izkausē sviestu un apcep auzu pārslas. Ļauj atdzist.

- Sakapā riekstus. Es izmantoju kafijas dzirnaviņas. Nav nepieciešams riekstus  sasmalcināt pulverī, atstājiet tos palielos gabalos.

- Sajauc visas sastāvdaļas un pievieno medu.

- Jūs varat pievienot arī sagrieztu apelsīnu miziņu un kanēli. Tie piešķirs muslim unikālu, pikantu garšu un aromātu.

- Sausais musli maisījums gatavs.

To varat uzglabāt ledusskapī un pievienot augļus un jogurtu, katru reizi radot jaunas, garšīgas un skaistas brokastis vai desertu.”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.