Kā tikt pie divreiz lētākiem sarkanajiem ikriem?

Šonedēļ par “Gudrā padoma” konkursa uzvarētāju kļuvusi Tatjana Dorošenko no Rīgas, viņa mums atsūtījusi ieteikumu kā lētāk tikt pie delikatesēm. Par atsūtīto padomu Tatjana balvā saņem Elizabeth Arden smaržas “5th Avenue After Five” 25 Ls vērtībā. Par balvu pateicamies portālam Perkamkopa.lv.


Lūk Tatjanas padoms:

«Sarkanos ikrus, ko daudzi pērk svētku galdam, var diezgan vienkārši sagatavot mājas apstākļos, turklāt tad tie nesaturēs neveselīgos konservantus, kuri iekļauti jebkuru konservēto sarkano ikru sastāvā. Centrāltirgus zivju paviljonā svaigus ikrus dabiskajā aizsargplēvītē var iegādāties par 16 – 17 Ls/kg (veikalos konservēto sarkano ikru kilograms maksā 25 – 30 Ls/kg). Turklāt nav noteikti jāpērk uzreiz kilograms svaigo ikru. Sagatavošanas veids: ņem 3 litru katliņu, pielej gandrīz pilnu ar ūdeni, ieber tajā 4 ēdamkarotes sāls. Šo sālsūdeni uzvāra un nedaudz atdzesē, paturot katlu atvērtu aptuveni 20 minūtes. Ikrus nekādā gadījumā nelieciet verdošā ūdenī, tad tie pārsprāgs! Kad ūdens padzisis, tajā liek caurduri ar svaigajiem ikriem, pamazām atdalot tiem apkārt esošo plēvīti. Ikrus kas palikuši bez plēvītes liek tīrā burciņā, kur tie ledusskapī var glabāties apmēram nedēļu.”

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.