Kā veikt dārza darbus ar gariem roku nagiem?

Šonedēļ par „Nedēļas gudrā padoma” konkursa uzvarētāju kļuvusi Polīna L., kura mums atsūtīja savu veidu kā ietaupīt dārza darbu sezonas laikā, kura strauji tuvojas. Par padomu Polīna saņem balvu – dāvanu karti muguras masāžai 15 latu vērtībā, ko dāvājis portāls Perkamkopa.lv.


Lūk Polīnas padoms:


„Agrāk ravēšanas, stādīšanas un citiem brīvdienu dārza darbiem izmantoju gumijas cimdus, kuri tomēr nepietiekami aizkavē zemes sakrāšanos zem maniem garajiem roku nagiem, lai cik biezi nebūtu. Strādājot gumijas cimdos, ik vakarus pēc dārza darbiem tomēr nācās mērcēt rokas speciālās vanniņās un diezgan ilgi darboties, lai nagus atkal dabūtu pilnīgi tīrus.


Nolēmu pamēģināt manas mammas padomu – pirms ravēšanas, ar nagiem pakasot ziepju gabalu, aizpildīt ar ziepēm visu brīvo vietu zem naga. Ja ziepes ir ļoti cietas, tās pirms tam nedaudz pamērcē ūdenī. Ar šādi „apstrādātiem” nagiem darbojos visu dienu un nevajag nedz gumijas cimdus, nedz arī vakarā veltīt laiku roku sakopšanai, jo zeme zem nagiem netiek. Pēc dārza darbu beigām atliek vien, mazgājot rokas, uzmanīgi izkasīt ziepes no nagu apakšas.


Ja agrāk, katrās brīvdienās, vidēji iztērēju 2 gumijas cimdu pārus, jo tie mēdz saplīst, tad tagad uz tiem katru vasaras nedēļas nogali ietaupu 90 santīmus (2 x 0,45 Ls). Ja parēķinam, ka no maija līdz septembra beigām ir 22 nedēļas nogales jeb 44 brīvdienas dārza darbiem, tad ietaupījums sezonā iznāk 19,80 latu liels.


Turklāt vakaros tagad varu veltīt laiku sev un tuvajiem, jo nav vismaz stundu jānodarbojas ar nagu sakopšanu pēc dārza darbiem, kā arī ietaupās līdzekļi nagu vanniņām, vismaz 5 lati sezonā. Tātad kopā iznāk aptuveni 25 latu ekonomija plus ietaupīts laiks un mazāk vides piesārņojuma ar atkritumos nonākušiem gumijas cimdiem!”

 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.