KP sodu par aizliegtu vienošanos samaksājušas 7 no 22 bankām

Konkurences padomes (KP) uzlikto soda naudu par aizliegtu vienošanos maksājumu piemērošanā norēķinu kartēm samaksājušas septiņas bankas, pastāstīja KP priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme.

Viņa informēja, ka no 22 bankām, kurām tika noteikta soda nauda par aizliegtu vienošanos maksājumu piemērošanā norēķinu kartēm, KP lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā pārsūdzēja 14 bankas, bet astoņas bankas lēmumu nepārsūdzēja un no tām septiņas bankas uzliktās soda naudas ir samaksājušas.

Jaunzeme klāstīja, ka "GE Money Bank" ir samaksājusi tai uzlikto soda naudu 79 408 latu apmērā, "ABLV Bank" (iepriekš "Aizkraukles banka") – 15 491 latu, "UniCredit Bank" – 5435 latus, "Danske Bank" filiāle Latvijā – 2688 latus, "SMP Bank" – 2022 latus, "Reģionālā investīciju banka" – 1274 latus un "Latvijas Biznesa banka" – 728 latus.

Savukārt KP lēmumu nav pārsūdzējusi un soda naudu 500 latu apmērā nav samaksājusi "VEF banka", kurai Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) anulējusi licenci un bankai sākts likvidācijas process. Jaunzeme piebilda, ka KP ir pieteikusi kreditora prasījumu.

 

Avots: delfi.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.