Latvijas apdrošināšanas kompānijas cietušas pamatīgus zaudējumus

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad pirmajā pusgadā cietušas 310,6 tūkstošu latu zaudējumus pretstatā peļņai pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie operatīvie dati.

Foto: Edijs Pālens/LETA

FKTK biroja vadītāja Anna Dravniece aģentūrai BNS pavēstīja, ka tostarp 2011.gada pirmajā pusgadā risku apdrošināšanas sabiedrību zaudējumi bija 494 tūkstoši latu un ar peļņu strādāja piecas no deviņām kompānijām, savukārt dzīvības apdrošināšanas kompānijas visas šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu, un tā bija 183 tūkstoši latu.

Komisijas dati liecina, ka risku apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana 2011.gada pirmajā pusgadā nesa 905,1 tūkstoša latu zaudējumus pretstatā 7,359 miljonu latu peļņai gadu iepriekš. Savukārt dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana nesusi piecu tūkstošu latu zaudējumus pretstatā 1,111 miljonu latu peļņai pirms gada.

2010.gada pirmajā pusgadā Latvijas apdrošināšanas sabiedrības strādāja ar 10,579 miljonu latu peļņu.

Latvijā jūnija beigās bija deviņas risku apdrošināšanas sabiedrības un trīs dzīvības apdrošināšanas kompānijas, kā arī četras ārvalstu risku apdrošinātāju filiāles un piecas ārvalstu dzīvības apdrošinātāju filiāles.

 

Avots: www.apollo.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.