Latvijas elektroenerģijas tirgū ienāks vēl viens spēlētājs – Krievijas ‘Inter RAO’

Elektroenerģijas patērētājiem pieaug izvēles iespējas, jo līdzās lielajiem dūžiem – AS "Latvenergo" un Igaunijas "Enefit" – konkurēs arī Krievijas enerģētikas uzņēmums AS "Inter RAO", ceturtdien vēsta biznesa laikraksts "Dienas Bizness".

 

"Šogad, visticamāk, jau pavasarī, noslēgsim pirmos līgumus ar elektroenerģijas galalietotājiem Latvijā, kam no šā gada 1. aprīļa ir jāuzsāk iegādāties elektroenerģiju atvērtajā tirgū ", prognozē SIA "Inter RAO Latvia" rīkotājdirektors Pāvels Sosņickis. Viņš zina teikt, ka vairāki iespējamie klienti jau ir saņēmuši cenu piedāvājumu, turklāt "Inter RAO Latvia" turpina aktīvi piedalīties Latvijas uzņēmumu rīkotos elektroenerģijas iepirkuma konkursos un cenu aptaujās. Viņš gan nemin, vai ir kādas konkrētas nozares vai uzņēmumi Latvijā, kuri kā potenciāli klienti primāri interesētu Krievijas elektroenerģijas tirgotāju.

 

"Šobrīd tiekamies ar potenciālajiem klientiem, pētām situāciju tirgū, startējam konkursos un gatavojamies pārmaiņām Latvijas elektroenerģijas tirgū, jo 2011. gada nogalē pieņemtie MK noteikumi pēc 1.aprīļa ievērojami palielinās potenciālo elektroenerģijas pircēju loku," pašreizējos darbības virzienus atklāj Sosņickis.

 

Jau vēstīts, ka no 1. aprīļa par aptuveni 4500 tiks palielināts to uzņēmumu skaits, kam elektroenerģija obligāti jāiepērk brīvajā tirgū. Turpmāk no regulētā tarifa būs jāatsakās visiem tiem, kam elektrības pieslēguma strāvas lielums pārsniedz 100 ampērus. "Inter RAO Latvia" vadītājs atzīst, ka ir daļa uzņēmīgu cilvēku, kuri, meklējot alternatīvus elektroenerģijas piegādātājus, jau paši ir atraduši ceļu līdz "Inter RAO Latvia". Šobrīd uzņēmums ir aktīvāk uzsācis apzināt potenciālos klientus un izvērtēt to elektroenerģijas patēriņu un struktūru, lai kopīgi vienotos par elektroenerģijas cenu.

 

Avots: www.delfi.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam.