Meklēs labākos darba devējus Latvijā

Lai veicinātu iekšējās darbinieku kultūras attīstību Latvijas uzņēmumos un attīstītu metodes dažādās personāla vadīšanas jomās – personāla atlasē, novērtēšanā, apmācībā, kā arī darba devēja tēla veidošanā, tiek rīkots konkurss „Izcila Darba Devēja DNS 2015”. Konkursa mērķis ir noskaidrot labākos un efektīgākos personālvadības projektus, kas kalpotu kā labas prakses piemēri.  

 

Viens no būtiskākajiem labas personāla vadības ieguvumiem ir darba devēja tēla spodrināšana, kas ietekmē arī iespējas piesaistīt uzņēmumam labākos speciālistus. „Labu speciālistu un augstākā līmeņa darbinieku darba tirgū trūkst vienmēr,” skaidro Nataļja Lāce, „Eiro Personāls” valdes locekle. „Ja līdzvērtīgos nosacījumos jāizvēlas starp vairākām potenciālajām darba vietām, darba meklētājs visbiežāk izvēlēsies uzņēmumu, kam ir pievilcīgs iekšējais un ārējais darba devēja tēls. Gan pētījumi, gan prakse pierāda, ka tieši darba devēja tēls nosaka, vai uzņēmums spēs atlasīt un piesaistīt talantīgus profesionāļus, kā arī mazināt esošo darbinieku rotāciju un vairot lojalitāti,” prasmīgas personāla vadības nepieciešamību skaidro N. Lāce.

 

Šī konkursa galvenā misija ir veicināt labās prakses izplatību Latvijā, izceļot veiksmīgus piemērus un parādot, kā tie ietekmē biznesu kopumā. Uzņēmumiem, kas piedalīsies „Izcila Darba Devēja DNS 2015”, tā būs iespēja prezentēt sevi, uzzināt par veiksmes stāstiem citos uzņēmumos, apmainīties ar idejām un pieredzi, kuras izmantojot, veicināt lojalitāti starp uzņēmuma darbiniekiem un vadības komandā. Šis konkurss sniegs ļoti konkrētas, praktiskas apmierinātības un lojalitātes „atslēgas”.

 

Konkurss „Izcila Darba Devēja DNS” notiks 2015. gada pirmajā pusē. Uzņēmumi tiek aicināti līdz 2015. gada 15. janvārim paziņot par dalību konkursā un līdz 1. februārim iesniegt pieteikumus par 2013./2014.gadā realizētājiem personālvadības projektiem kādā no konkursa nominācijām. 2015.gadā uzņēmumi tiks vērtēti un apbalvoti šādās nominācijās: „Ilgtspējīga personāla atlases stratēģija”; „Talantu novērtēšana un attīstīšana”; „Darbinieku iesaiste uzņēmuma kultūras veidošanā”; „Uzņēmuma sociālā atbildība” (kopā ar sadarbības partneri „LabieDarbi.lv”); „Izcila darba vide”. Reģistrēties konkursam un pieteikuma anketas var aizpildīt šeit: http://www.eiropersonals.lv/lv/dns2015  

 

Konkursu „Izcila Darba Devēja DNS 2015” rīko „Eiro Personāls”, atbalsta „Hauska & Partner” un „LabieDarbi.lv”.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam.