Mobilā interneta klientu skaits vasaras sezonā pieauga par 20%

Šovasar mobilā interneta lietotāju skaits audzis par 20%, uzsver telekomunikāciju operatora Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. Šāds pieaugums skaidrojams ar neparasti karsto vasaru un vēl aizvien grūto ekonomisko situāciju valstī, kā ietekmē iedzīvotāji savu atvaļinājumu izvēlējās pavadīt Latvijā. Aptuveni 40% no vasaras interneta pieslēguma lietotājiem izvēlējās pastāvīgu mobilā interneta pieslēgumu.
 
"Mainoties ekonomiskajai situācijai valstī, mainījās arī iedzīvotāju paradumi. Ja vēl pirms dažiem gadiem liela daļa iedzīvotāju savus atvaļinājumus izvēlējās pavadīt ārpus Latvijas – siltajās zemēs, tad pāris pēdējos gadus šī situācija ir mainījusies. Viens no iemesliem ir cilvēku finansiālās iespējas, kas, sarūkot darba samaksai, ir pazeminājušās, kā arī šovasar mobilā interneta tirgu ietekmēja neparasti siltais laiks, kas bija līdzvērtīgs silto zemju klimata apstākļiem un iedzīvotājus mudināja atvaļinājumu pavadīt tepat – Latvijā," R. Peļņa skaidro mobilā interneta klientu skaita pieaugumu. "Tāpēc šovasar, līdz ar vasarnīcas un atpūtas braucienu sezonu, pieprasījums pēc mobilā interneta strauji auga."
 
Triatel aktīvu darbību vasaras atpūtniekiem Latvijā izvērsa jau 2008.gadā, kad krīzes ietekmē mainījās cilvēku atvaļinājuma paradumi. Tā kā līdz tam brīdim interneta tirgus bija strauji attīstījies un tas bija kļuvis ne tikai par darba instrumentu, bet pakāpeniski pārtapa par nepieciešamību līdzīgi kā televizors vai mobilais telefons, uzņēmums izstrādāja īpašu piedāvājumu vasaras atpūtniekiem Latvijā.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.