Mūsējie uzstāda Ginesa rekordu, runājot pa telefonu 54 stundas

12. martā divi dalībnieku pāri – jelgavniece Tatjana Fjodorova un rīdzinieks Leonīds Romanovs, kā arī rīdzinieki Patriks Zvaigzne un Kristaps Štāls uzstādīja jaunu pasaules rekordu ilgākajā telefona sarunā, viņi sarunājās 54 stundas un 5 minūtes. Tādējādi gandrīz par 11 stundām ir pārspēts līdzšinējais oficiāli reģistrētais Ginesa rekords.


Neskatoties uz to, ka abi dalībnieku pāri bija gatavi sacensības turpināt vēl ilgāk, viņu pašu veselības dēļ tās tika pārtrauktas pēc 54 stundām un 5 minūtēm. Abiem pāriem Tele2 piešķīra pirmo vietu un naudas balvu 3000 latus.


Saskaņā ar Pasaules Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem, lai pārspētu iepriekšējo rekordu (43 stundas, 8 minūtes, 55 sekundes), sacensību dalībniekiem bija jāsarunājas pa telefonu vismaz 10 minūtes ilgāk. 11. martā ar Tele2 atbalstu tas izdevās visiem 5 dalībnieku pāriem, taču, neskatoties uz jauno Ginesa rekordu, visi dalībnieki turpināja sacensības un cīņu par pirmo vietu. Pakāpeniski, 46. sarunu stundā, veselības vai kļūdas (pauze sarunā ilgāk par 10 sekundēm) dēļ no sacensībām izstājās trīs dalībnieku pāri, tostarp viens lietuviešu pāris. Saskaņā ar “Tele2 pasaules rekorda par ilgāko telefona sarunu” noteikumiem, visi trīs izstājušies pāri saņēma naudas balvu 1500 latu, par jauna pasaules rekorda sasniegšanu.


Tele2 valdes pārstāvis Valdis Vancovičs atzīst, ka uzvarējuši ir visi pieci dalībnieku pāri, jo visi pārspēja līdzšinējo pasaules rekordu, savukārt divi visilgāk runājušie pāri sarunājušies tik ilgi, ka pārspēt šo rekordu būs visai grūti. Patlaban visi sacensības apstiprinošie materiāli nosūtīti uz Ginesa rekordu organizāciju un tiek gaidīts jaunā rekorda apstiprinājums.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.