Nākamgad gaidāms OCTA un KASKO cenu pieaugums

Patlaban zemās auto apdrošināšanas (OCTA, KASKO) cenas nākamgad, visticamāk, sāks pieaugt, «tomēr līdz tādiem tirgus rezultātiem, kādi bija 2007. gadā, kad tirgus bija sasniedzis augstāko punktu, nāksies pagaidīt vēl vismaz dažus gadus,» laikrakstam Dienas bizness norāda Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Juris Dumpis. Pare to raksta db.lv.

«Tiklīdz tautsaimniecība sāk attīstīties straujāk, arī nedzīvības apdrošināšana sāk pieaugt, tostarp tirgu «vilks» auto, īpašuma apdrošināšana. Nedomāju, ka veselības apdrošināšana atkopsies straujāk, tas notiks pakāpeniski,» tā J. Dumpis.

Db apkopotā informācija liecina, ka Latvijā nedzīvības apdrošināšanas tirgus šogad pirmajā pusgadā samazinājies par 29%, savukārt Igaunijā un Lietuvā kritums bijis 11% apjomā. Kopumā Baltijas valstīs parakstīto prēmiju apjoms pusgadā sasniedza 274,8 miljonus latu, kas «pateicoties Latvijai» ir par 18% mazāk nekā pirmajā pusgadā 2009. gadā. Tomēr, neraugoties uz nevienlīdzīgo kritumu, Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus šogad pirmajā pusgadā, līdzīgi kā pagājušā gadā kopumā, spējis saglabāt otra lielākā tirgus statusu, nepiekāpjoties Igaunijai.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.