OCTA nozare Latvijā uzrāda stabilitāti

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistikas datiem, 2010.gada pirmajā pusgadā izmaksātās neto atlīdzību summas ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem sastādīja 13 miljonus latu, savukārt nopelnītās prēmijas – 19,3 miljonus latu.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Kaut arī šī gada pirmajā ceturksnī OCTA nozare Latvijā darbojās ar 547 tūkstošiem latu lieliem zaudējumiem, tomēr apkopotie pirmā pusgada dati OCTA nozarē kopumā uzrāda stabilitāti, jo pirmā pusgada rezultāts ir pozitīvs – ieņēmumi pārsniedz izdevumu daļu par 403 tūkstošiem latu. Pirmā pusgada OCTA nozares darbības stabilitāte var kalpot par pamatu arī visa 2010.gada rādītajiem kopumā, apdrošinātājiem panākot apdrošināšanas prēmiju sabalansētību ar gaidāmajiem izdevumiem. Tomēr jāņem vērā, ka šajos datos ne visas apdrošināšanas kompānijas ir norādījušas savas darbības rezultātus tikai Latvijas tirgū. Tie ir kopējie darbības rezultāti, kuros ietverta arī atsevišķu kompāniju darbība ārvalstīs.”

Par LTAB

LTAB nodrošina ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību, veicina OCTA sistēmas stabilitāti un attīstību, kā arī saskaņā ar likumdošanu nodrošina izmaksas no OCTA garantijas fonda. LTAB ir Zaļās kartes Biroju Padomes biedrs un pilda Latvijas Zaļās kartes biroja funkcijas.
 

 

Gudriem.lv iesaka:

Ja Tev nepieciešama automašīna neilgam laikam un nevēlies aizņemties to no radiniekiem vai draugiem, atrodi izdevīgāko auto nomas piedāvājumu pie mūsu partneriem  – Discover Car Hire!

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas, Autovadītājiem.