Partija “Latvijas attīstībai” iesniedz Saeimas frakcijām un atbildīgajām komisijām grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz 9% likmes saglabāšanu

Otrdien, 17. februārī, partija “Latvijas attīstībai” iesniedza Saeimas frakcijām un Budžeta un finanšu (nodokļu) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijām priekšlikumus likumprojektam “Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa likumā” uz otro lasījumu. Priekšlikumi paredz 9% likmes saglabāšanu un 11. Saeimas laikā pieņemta palielinājuma līdz 15% izslēgšanu. Kā arī, rūpējoties par mikrouzņēmumos strādājošo sociālu aizsardzību, partija piedāvā 95,9% no samaksātā mikrouzņēmumu nodokļa novirzīt sociālajā budžetā.

 

“Vairāk nekā pusotru gadu dažādi valdošās koalīcijas deputāti meklē iemeslus, lai palielinātu nodokļu nastu vismazākajiem Latvijas uzņēmumiem. 2013. gada nogalē tika pieņemti nepārdomāti grozījumi likumā, kas radīs tiešus draudus to uzņēmumu pastāvēšanai, kuri savulaik bija iemesls mikrouzņēmumu nodokļa likuma ieviešanai. Tagad Saeima beidzot pieķērusies šīs kļūdas labošanai, taču iesniegtie grozījumi nav pietiekami. Mēs esam sagatavojuši priekšlikumus, kas gan saglabās 9% likmi mikrouzņēmumiem, gan risinās sociālā nodrošinājuma nepietiekamības problēmu mikrouzņēmumos nodarbinātajiem,” skaidro partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

 

Pirms 12. Saeimas vēlēšanām piecas no sešām Saeimā ievēlētām partijām savos priekšvēlēšanu solījumos skaidri solīja, ka mikrouzņēmumu nodokļa likme paliks 9%. apmērā. “Šī ir Saskaņas, Zaļo un zemnieku savienības, Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un “No sirds Latvijai” iespēja pildīt savus priekšvēlēšanu solījumus vēlētājiem – atbalstot mūsu pārdomātos un pamatotos priekšlikumus, likumprojektu izskatot 2.lasījumā,” uzsver partijas “Latvijas attīstībai” ģenerālsekretārs un Mikrouzņēmumu nodokļa darba grupas vadītājs Vladimirs Reskājs.

 

Izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, ar kurām nodokļa likme tika palielināta līdz 11 procentiem no uzņēmuma apgrozījuma, stājās spēkā šā gada 1. janvārī. Pieņemtās izmaiņas savulaik asi kritizēja arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Darba devēju konfederācija un tās tika gandrīz vienprātīgi noraidītas 12. Saeimas vēlēšanu kampaņas laikā no partiju puses.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam.