Pēc Bonus – malus pārrēķina pieaugs auto īpašnieku ar labajām riska klasēm īpatsvars

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) datiem pēc apdrošināšanas risku izvērtēšanas sistēmas Bonus – malus ikgadējās risku klašu pārrēķināšanas 15.septembrī 72,7% transportlīdzekļu īpašnieku iekļūs Bonus jeb pazeminātā riska klasēs (7.-17.), 24,9% – 6.riska klasē, kas vienlaicīgi ir arī sākumklase, un tikai 2,4% no visiem īpašniekiem atradīsies Malus jeb paaugstināta riska klasēs (no 1.-5.).
 
Viens no lielākajiem īpašnieku skaita pieaugumiem ir Bonus – malus augstākajai 17.riska klasei, kurā īpašnieku skaits palielinājies par 10% un tajā atradīsies vairāk nekā 54 tūkstoši īpašnieku.
 
98% transportlīdzekļu atrodas labajās klasēs
 
Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs: “Kopš sistēmas ieviešanas 2006.gadā ir sasniegts zemākais transportlīdzekļu īpašnieku skaits – 2,4%, kas atrodas paaugstināta riska jeb malus klasēs, kurām apdrošinātāji piemēro augstāku OCTA cenu. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka apdrošināšanas risku izvērtēšanas sistēma Bonus – malus ir svarīgs instruments, lai disciplinētu autoīpašniekus būt uzmanīgiem ceļu satiksmē un arī atbildīgiem par sev piederošā transportlīdzekļa uzticēšanu citiem. Jāatceras, ka par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu ieņemamā riska klase pasliktināsies transportlīdzekļa īpašniekam, tāpēc ir svarīgi, kam tas tiek uzticēts.”
 
Pēc ikgadējā pārrēķina palielināsies arī vidējā Bonus-Malus klase, kas būs 9,3.
Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.