Pētījums: tikai trešā daļa klientu ir piesaistīti apdrošinātājam

Pētījums par Latvijas ekonomiski aktīvo uzņēmumu pieredzi apdrošināšanas pakalpojumu izmantošanā liecina, ka vidēji tikai 34% klientu ir piesaistīti pašlaik izmantotai apdrošināšanas sabiedrībai.
 
Pētījumu aģentūras TNS Latvia regulāri veiktā uzņēmumu pārstāvju aptauja Biznesa Omnibuss liecina par salīdzinoši zemu biznesa klientu piesaisti apdrošināšanas sabiedrībām – vidēji tikai trešā daļa klientu (34%) ir piesaistīti pašreiz izmantotai apdrošināšanas sabiedrībai.
 
Jāatzīmē, ka, salīdzinot ar 2008.gada Biznesa Omnibusa rezultātiem, kopumā vidējā piesaistes rādītājā apdrošināšanas sabiedrībām būtiskas izmaiņas nav vērojamas, taču tai pat laikā vairākām sabiedrībām izmaiņas piesaistes rādītājā ir nozīmīgas.
Lai arī daļai uzņēmumu vērojams piesaistes rādītāja kritums, pētījuma rezultāti apliecina, ka ir apdrošināšanas sabiedrības, kas pēdējo divu gadu laikā, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar saviem esošajiem un potenciālajiem klientiem, spējušas noturēt vai pat palielināt piesaisti uzņēmumam. 
 
Pēc TNS Latvia Biznesa Omnibusa pētījuma rezultātiem augstākie biznesa klientu piesaistes rādītāji šajā, 2010.gadā, ir If P&C Insurance AS Latvijas filiālei (If apdrošināšanai) – gandrīz puse (46%) biznesa klientu ir tai piesaistīti un tas liecina par augstu klientu apmierinātību un uzticību. Pētījuma rezultāti liecina, ka If apdrošināšanas klienti novērtē apdrošinātāja ātro atlīdzību regulēšanas procesu, pieredzi, uzticamību, augsto klientu apkalpošanas līmeni, kā arī pakalpojumu piedāvājumu. Turklāt lielākā daļa biznesa klientu If apdrošināšanu ieteiktu izmantot arī citiem uzņēmumiem un, vērtējot attieksmi pret dažādām apdrošināšanas sabiedrībām, tieši If apdrošināšana tiek vērtēta vislabāk ne tikai savu klientu, bet arī visu apdrošinātāju zinātāju vidū.
Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.