Populārākais KASKO pieteikums – uzbraukšana stāvošam transportlīdzeklim |

Analizējot apdrošināšanas sabiedrības KASKO klientu iesniegto atlīdzību pieteikumus, procentuāli lielāko pieteikumu daļu – 60%- šī gada pirmajā pusgadā veido pieteikumi par CSNg, otru lielāko daļu (23%) veido atlīdzību pieteikumi par stiklu plīsumiem, trešo lielāko daļu (13%) veido atlīdzību pieteikumi par trešo personu prettiesiskas rīcības rezultātā radītiem bojājumiem.

«Pēc saņemtajiem KASKO atlīdzību pieteikumiem secinām, ka 2013.gadā palielinājies atlīdzību pieteikumu skaits par bojājumiem, kurus izraisījušas dabas stihijas (krusa un vētra), pieaudzis stikla plīsumu pieteikumu skaits, kā arī saņemto atlīdzību pieteikumu skaits par negadījumiem, izmantojot «KASKO Bedres» pakalpojumu. Savukārt samazinās KASKO atlīdzību pieteikumu skaits par trešo personu prettiesiskas darbības rezultātā radītiem bojājumiem,» stāsta «BTA Insurance Company» SE Risku parakstīšanas un pārapdrošināšanas departamenta direktors Kaspars Ummers.

Analizējot 2013. gada sešu mēnešu KASKO atlīdzību pieteikumus tieši par CSNg, esam secinājuši, ka tāpat kā iepriekš galvenais CSNg iemesls ir uzbraukums stāvošam transportlīdzeklim (35% KASKO pieteikumi), tad seko – uzbraukums šķērslim (28% KASKO pieteikumi) un sadursme (20% KASKO pieteikumi).

2013.gada sešos mēnešos «BTA» kopumā KASKO atlīdzībās izmaksājusi 2,82 milj. latu. Savukārt tieši par CSNg rezultātā radītiem zaudējumiem šī gada sešos mēnešos izmaksātas atlīdzības kopumā 1,5 milj. latu apmērā 3340 lietās.

Uzņēmuma lielākā izmaksātā KASKO atlīdzības summa 2012.gadā bija 63 778 lati par maršruta autobusa gūto bojājumu, kas radās sadursmes rezultātā, iebraucot pretējā braukšanas joslā, novēršanu. Savukārt 2013. gadā lielākā šobrīd izmaksātā KASKO apdrošināšanas atlīdzība ir 49 621 lats par CSNg, kad slidena ceļa seguma dēļ transportlīdzekļa vadītājs zaudēja kontroli pār braucamrīku un nobrauca no ceļa, kā rezultātā transportlīdzeklim radās lieli bojājumi un tas vairs nebija atjaunojams.

«BTA» ir lielākais apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājs Latvijā. Uzņēmums kopumā pagājušajā gadā apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāja 53.24 milj. latu, kas ir par 18,2% vairāk nekā 2011.gadā (45.03 milj. latu).

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.