Radīts cenu kalkulators elektrības tirgotāju piedāvājumu salīdzināšanai

Swedbank Privātpersonu finanšu institūts izstrādājis Elektrības cenu kalkulatoru, kas palīdz mājsaimniecībām salīdzināt dažādu elektrības tirgotāju piedāvājumu nosacījumus un izdarīt secinājumus par savam patēriņam piemērotākā cenu plāna izvēli.

 

Kalkulators ļauj aprēķināt, cik liels būs mājsaimniecības ikmēneša elektrības rēķins atkarībā no elektrības patēriņa, ņemot vērā katra cenu plāna kilovatstundas cenu un abonēšanas maksu, kā arī sniedz iespēju pārskatāmi salīdzināt virkni nosacījumu, kam ir nozīme, mājsaimniecībām izdarot secinājumus par sev piemērotāko izvēli.

 

Swedbank Privātpersonu finanšu institūta direktore Adriāna Kauliņa: „Finanšu pratība nav no dzīves atrauta salikto procentu aprēķināšanas prasme. Spēja izvēlēties sev piemērotāko un izdevīgāko darījumu ir labs finanšu pratības piemērs. Kalkulators palīdzēs mājsaimniecībām iejusties jaunajos elektrības brīvā tirgus apstākļos un izvērtēt konkurējošus piedāvājumus”.

 

Lai no 1.aprīļa sāktu lietot konkrētu piedāvājumu, mājsaimniecībām izvēle jāizdara līdz 15.martam, taču ne obligāti. Sev piemērotākā piedāvājuma izvēli mājsaimniecības var izdarīt arī jebkurā brīdī pēc 1.aprīļa, tikmēr saņemot elektrību no esošā tirgotāja par universālā pakalpojuma cenu. Tiklīdz tiks publiskoti jauni elektrības tirgotāju piedāvājumi, kalkulators tiks papildināts.

 

Kalkulators dažādu elektrības tirgotāju piedāvājumu salīdzināšanai atrodams tīmekļa vietnē http://www.manasfinanses.lv/kategorijas/kalkulatori/

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudriem.lv jaunumi.