Rezervējam viesnīcas. 10 padomi, kas tev patiešām noderēs!

Kaislīgā ceļotāja Līna, izvēloties un rezervējot viesnīcu iesaka pievērst uzmanību šādām lietām:

  1. Rezervējot numuriņu, meklējiet atlaides – viesnīcās tās noteikti ir pieejamas. Es praktiski vienmēr pasūtu piemērotu numuriņu ar 30 – 40 % atlaidi no pamatsummas.
  2. Vēl par rezervāciju – jo ātrāk rezervēsi numuriņu, jo lētāk tas izmaksās. Īpaši, ja izdarīsi rezervāciju jau nesezonā.  Starp citu, tas strādā arī attiecībā uz lidmašīnu biļetēm!
  3. Kā vēl ietaupīt? Gandrīz vienmēr viesnīcu numuriņos ir mazie ledusskapīši, kurā vari uzglabāt, sieru, šķiņķi un jogurtus. Kas liedz ēst viesnīcas numuriņā? Vismaz  uz brokastu rēķina ietaupīsi noteikti!
  4. Saplāno jau laicīgi, cik naudas ir paredzēts tērēt ceļojumam un šajos rāmjos arī centies iekļauties. Tas attiecas arī uz viesnīcas izmaksām – cik naudas tērēsi izklaidei viesnīcā? Cik naudas – ēšanai, SPA, skaistumkopšanas procedūrām, fiziskajām aktivitātēm? Uz katru no šiem aspektiem var ietaupīt!
  5. Izveido savu viesnīcu TOPu, kuras tev tīk un kurās droši varētu palikt vēl kādu reizi. Ārzemēs laba fīča ir uzsvērt, ka tu šajā viesnīcā paliec jau atkārtoti. Tas bieži garantē atlaidi. Tikai nesamelojies, lai gadījumā, ja personāls nolemj šo faktu pārbaudīt, neiebrauc „auzās”.
  6. Ceļo nesezonā! Vai laikā, kad sezona nesen noslēgusies, piemēram – rudenī. Cenas patiesi ir daudz zemākas, un ne tikai viesnīcās, bet it visos tūristiem paredzētajos objektos.
  7. Noskaidro pie viesnīcas personāla, kas ir iekļauts viesnīcas piedāvājumā. Piemēram, man ir gadījies, ka apmeklējot baseinu, nākamajā rītā kafiju ar uzkodu var dabūt par brīvu, tikai jāuzrāda baseina apmeklējuma kartiņa. Bieži vien par brīvu var apmeklēt fitnesa nodarbības, biljarda zāli, u.tml.
  8. Tieši tāpat noskaidro, kas NAV iekļauts viesnīcas piedāvājumā, lai beigās nebūtu jāpārmaksā. Nepaļaujies uz iepriekšēju pieredzi, ja vien iepriekš neesi apmeklējis tieši šo pašu viesnīcu. Katrai ir savs piedāvājumu klāsts.
  9. Dažreiz viesnīcas piedāvā „paketes”, kur ir iekļautas it kā no pirmā skata visādas lieliskas lietas. Un tad kādreiz ir grūti atturēties. Es gan ieteiktu labāk pašiem sastādīt plānu, ko gribēsies darīt, jo „pakešu” lielākoties’ piedāvājumu pilnībā ir grūti izmantot. Un tad atkal sanāk pārmaksāt.
  10. Apdomā iespējas īrēt dzīvokli, nevis rezervēt viesnīcu. Tā gada laikā vari ietaupīt naudu jaunam ceļojumam. Šī iespēja ir īpaši izdevīga, ja ārzemēs plāno pavadīt ilgāku laiku. Laba adrese dzīvokļu īrei, kurā vari rezervēt mitekli pēc maciņa iespējām.
Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Gudrās informācijas kumosiņš.