Rīgā pirmo reizi notiks hakinga apmācība

16. aprīlī starptautiskajā IT centrā „New Horizons” Latvijā pirmo reizi notiks pasaulē vispieprasītākā apmācība par IT drošību – vadošais 5-dienu kurss ētiskajā hakingā CEH (7 versija).


Eksperti ir pārliecināti: tieši hakeri tuvākajā nākotnē kļūs par draudu numur viens, nobīdot malā klasisko terorismu. Neraugoties uz noziegumu virtualitāti, tie rada vistaustāmākos zaudējumus. Balstoties uz PBK Daily datiem, pateicoties kibernoziedzniekiem katru dienu starptautiskā ekonomika zaudē 114 miljardus dolāru.


„Ētiskā hakera sertifikācija dod iespēju pretoties kibernoziedzniekiem. Apmācību process balstīts uz reālu datorsistēmu uzlaušanas iespēju demonstrēšanu. Pirms uzsākt apmācību procesu, tā dalībnieki paraksta dokumentu, apliecinot, ka iegūtās zināšanas netiks izmantotas nesankcionētu darbību veikšanā,” stāsta „New Horizons Latvia” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Zaznovs.


Mācību kurss ir apstiprināts ASV aizsardzības ministrijā un tam ir oficiālas Bībeles statuss datordrošības dienestu darbinieku vidū. Pabeidzot kursu ir iespējams nokārtot Starptautiskās konsultantu padomes eksāmenu e-komercijas jautājumos, lai iegūtu statusu „Sertificēts ētiskais hakeris”.


Mācību centrs „New Horizons Latvia” pārstāv starptautisko „New Horizons Learning Centers” tīklu, kas ir pasaules IT apmācību līderis ar 300 mācību centriem 60 pasaules valstīs. Katru gadu „New Horizons” centros tiek apmācīti vairāk kā 3 miljoni cilvēku.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Biznesam, Finanšu ziņas.