Rīgā siltums pieslēgts 63% ēku

Atsaucoties uz pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pieprasījumu, AS "Rīgas siltums" nedēļas nogalē pieslēdza apkurei teju 3000 ēkas. Tādējādi, pieslēdzoties lielākajai daļai klientu, uzskatāms, ka oficiāli ir sākusies jaunā apkures sezona, informēja "Rīgas siltuma" pārstāve Linda Rence.

 

Šobrīd kopumā apkure pieslēgta 4610 jeb 63% Rīgas namu, tai skaitā 3723 dzīvojamām ēkām, 520 biroju namiem, 318 izglītības iestādēm, kā arī 49 ārstniecības iestādēm.

 

"Aktīvā apkures sezona šogad ir sākusies nedēļu vēlāk nekā pērn, kas saistīts ar saulaino un salīdzinoši silto rudeni. Taču, rūpējoties par rīdziniekiem, sagaidot aukstās rudens dienas, apkurei pieslēdzās lielākais siltumapgādes uzņēmuma klients "Rīgas namu pārvaldnieks". Esam gandarīti, ka uzņēmums spēja norēķināties ar AS "Rīgas siltums" un savlaicīgi uzsāka jauno apkures sezonu," norādīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC).

 

"Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis norādīja, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" pārraudzībā ir teju 3000 namu. Lai uzreiz pieslēgtu tik lielu skaitu klientu, darbs organizēts piektdienas vakarā, gan sestdien un svētdien, piesaistot arī papildu darbiniekus.

 

Lai mājokļos siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, "Rīgas siltums" aicina izmanto modernizēto individuālo siltummezglu ieregulēšanas iespējas. Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot ieregulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar iedzīvotājiem.

 

Ēkas apkures sistēmā iespējams ieregulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam – diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas vai, gluži pretēji, – ieslēdzas. Siltummezgli sniedz iespēju ieregulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā. Rīgā ir modernizēti teju 100% siltummezglu.

 

Avots: www.financenet.lv

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.