Kādi aspekti ietekmē kredītlimitu?

Praktiski katram uzņēmumam, kurš izsniedz ātros kredītus, mājas lapā ir pieejama informācija par kredīta limitu.

 

Kredītlimits ir maksimālais kredīta apjoms, kuru iespējams saņemt un to uzņēmums nosaka individuāli katram klientam.

 

Individuālais kredītlimits katram klientam tiek aprēķināts, balstoties uz klienta maksātspēju un kredīta izsniedzēja noteikumiem.

 

Maksimālo kredīta summu parasti nosaka tādi faktori, kā:

 

- Kredīta izsniedzēja vispārējie noteikumi

Piemēram, katram uzņēmumam ir noteikta maksimālā izsniedzamā kredīta summa. Aizdevumu, kas ir lielāks par šo summu, nav iespējams saņemt. Šo informāciju bieži vien atspoguļo kredīta kalkulators, kurā galvenokārt atspoguļojas kredīta summa un aizdevuma termiņš.

 

- Klienta maksātspēja ir vēl viens svarīgs faktors.

Šī kritērija noteikšanai par pamatu kalpo kredītņēmēja ienākumi. Jo lielāki ienākumi, jo augstāka kredītlimita robeža.

Kredītvēsture arīdzan ir ietekmīgs faktors, kas nosaka izsniedzamā kredīta augstāko iespējamo summu. Klientam ar sliktu kredītvēsturi var atteikt kredīta izsniegšanu.

Savu kredītvēsturi ērti un vienkārši varat apskatīt portālā Manscreditinfo.lv. Tur uzzināsiet ne tikai par saviem parādiem un rēķiniem, bet arī varēsiet apskatīt, kas ir interesējies par jūsu kredītvēsturi, kā arī, lai izvairītos no krāpnieciskas darbības, saistībā ar kredītu ņemšanu uz jūsu vārda, variet izmantot pakalpojumu “Nevēlos saņemt kredītu”.

Šis pakalpojums paredzēts, lai jūs spētu ierobežot jaunu kredītu reģistrēšanu uz sava vārda – aizsargātu savus datus (identitāti) pret izmantošanu krāpšanas nolūkos. Aktivizējot šo pakalpojumu, jūs iekļausiet sevi to cilvēku sarakstā, kas ar apstiprinājumu paziņojuši, ka nevēlas saņemt kredītu no finanšu iestādēm, kas darbojas Latvijas Republikā.  Pakalpojumu varēsiet atcelt jebkurā brīdī, kad vēlēsieties saņemt ātro kredītu.

Swedbank veidotos padomus, kā veidot labu kredītvēsturi, lasiet mūsu blogā.

 

- Sadarbība ar atbilstošu uzņēmumu

Ja esat nolēmis pirmo reizi ņemt ātro kredītu, rēķinieties ar to, ka pirmajā reizē summa nebūs liela –  no 100 līdz 200 Ls. Ja nepārkāpsiet līguma noteikumus un maksājumus veiksiet laicīgi, ar katru nākamo reizi Jums pieejamā kredīta summa palielināsies.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.