Strazds: iepērkam Ķīnā par latu, šeit pārdodam par 16

Apģērbu cenas Latvijā ir neadekvātas, intervijā laikrakstam Zemgales ziņas uzsvēris Latvijas vieglās rūpniecības asociācijas vadītājs Guntis Strazds, — vēsta db.lv.

Runājot par gaidāmo apģērbu cenu sadārdzinājumu, G.Strazds uzsver, ka Latvijā, tieši otrādi – cenām vajadzētu samazināties, jo tirgotājiem uzcenojums ir neadekvāts. Tomēr tuvākajā laikā Eiropā apģērbu cenas kļūšot par 10 līdz 12% augstākas, bet tas esot saistīts ar plūdiem. Taču dārgākas kļūšot arī citas preces un ražotāji būšot spiesti domāt, kā izlīdzināt cenas.
«Apģērbu cenu jau nenosaka ražotājs, svarīgi, cik pieraksta klāt tirgotājs. Normāli būtu pielikt klāt vēl vienu tādu pašu cenu, Latvijā šis reizinājums dažreiz pārsniedz 16. Pircējs 16 reižu pārmaksā! Veltīgi ir atsaukties uz to, ka tirgus ir mazs. Atvainojiet, kāds tad ir Luksemburgā un Monako? Tas ir tāds naivs stāstījums. Mēs, redz, esam mazā tirgū, tāpēc iepērkam Ķīnā par latu un šeit pārdodam par 16,» skaidro G.Strazds.
Viņš arī piebilst, ka tas, kas Eiropā ir eiro, tas Latvijā ir latos, – tādas esot cenu atšķirības. Tie, kas varot, iepērkoties ārzemēs. Savukārt tie, kas to nevar, ir spiesti pirkt apģērbu šeit, līdz ar to tirgotāji lielā mērā dzīvojot tieši uz maznodrošināto rēķina.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Finanšu ziņas.