Tele2 palielinājis investīcijas par 74% pirmajā ceturksnī

Mobilo sakaru operators Tele2 2011.gada pirmajā ceturksnī saglabāja rentabilitāti 33% apmērā, palielinot darba efektivitāti un samazinot izmaksas. Tāpat, salīdzinot ar pirmo ceturksni pērn, Tele2 ieguldīto investīciju apjoms pieauga par 74% un sasniedza 2,4 miljonus latu.

Tele2 apgrozījums bija 20,6 miljoni latu, bet peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA veidoja 6,8 miljonus latu. Salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, abi finanšu rādītāji samazinājās par 13%, kas saistīts ar starpsavienojuma tarifu izmaiņām saskaņā ar ES prasībām un aso konkurenci mobilo sakaru nozarē.

“Pirmajā ceturksnī turpinājām pilnveidot klientu servisu un esam pagodināti, ka Tele2 ir klientu uzslavētākais uzņēmums starp lielākajiem sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, ko apliecina LabsServiss.lv. Tāpat ievērojami palielinājām investīciju apjomu sakaru kvalitātes pilnveidošanā un mobilā interneta pārklājuma paplašināšanā visā Latvijā, uzceļot 34 3G bāzes stacijas. Pirmā ceturkšņa beigās novērojām pieaugošu klientu aktivitāti, kas ļauj prognozēt apgrozījuma pieaugumu otrajā ceturksnī. Mēs turpināsim fokusēties uz klientu apmierinātību un augstu Tele2 ātrgaitas mobilā interneta pieejamību, uzceļot vidēji divas jaunas bāzes stacijas nedēļā,” saka Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Pirmā ceturkšņa laikā būtiski pieauga Tele2 mobilā interneta lietotāju skaits un Tele2 klientu apkalpošanas centros un interneta veikalā tele2.lv pieckāršojās viedtālruņu pārdošana. Datu patēriņa apjomi jaunajās 3G bāzes stacijās ievērojami pieauga, kas liecina par augsto pieprasījumu pēc ātrgaitas mobilā interneta reģionos un mazāk apdzīvotās vietās, kur nav pieejams platjoslas internets. Pašlaik Tele2 ātrgaitas mobilais internets ir pieejams ne tikai lielākajās, bet arī reģionālajās pilsētās. Šogad Tele2 plāno izvērst 3G tīklu mazākās pilsētās un ciemos, kā arī laukos, savukārt tuvāko divu gadu laikā mērķis ir nodrošināt 3G tīkla pārklājumu visā Latvijas teritorijā.

Jau trešo gadu pēc kārtas Tele2 ir līderis runas pārraides kvalitātē Latvijā, ko apliecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) mērījumi. Vairāk nekā desmit veiksmīgas darbības gados Tele2 kopējās investīcijas mobilo sakaru kvalitātes pilnveidošanā sasniedz 150 miljonus latu. Tele2 tīkls ir pieejams 99,6% iedzīvotāju, un Tele2 ir izvēlējušies vairāk nekā miljons klientu visā Latvijā.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.