“Tele2″ paplašina 3G tīklu Kurzemē, pielietojot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus

Tele2 ir sācis uzstādīt trešās paaudzes UMTS bāzes stacijas Kurzemē, izmantojot jaunāko tehnoloģiju bāzes staciju izbūvē – attālināto radio bloku (Remote Radio Unit). Tas ļaus Tele2 ekonomiskāk turpināt tīkla infrastruktūras attīstību visā valstī un nodrošināt saviem klientiem – pusei Latvijas iedzīvotāju – kvalitatīvus mobilos sakarus par labāko cenu. Pirmās šāda veida 3G bāzes stacijas ir jau uzstādītas Aizputē, Dobeles novada Bikstos, Mērsragā, Rojā un Ventspils novada Ugālē.
"Mēs turam klientiem doto solījumu un šogad turpināsim pilnveidot Tele2 tīkla pārklājumu ar pasaulē modernākajiem risinājumiem, nodrošinot gan augstu sakaru kvalitāti, gan mobilā interneta pieejamību visā Latvijā," saka Tele2 tehniskais direktors Ervīns Kampāns.
"Pirmajā ceturksnī īpaši strādāsim pie 3G tīkla izvēršanas Kurzemē, uzstādot pirmās bāzes stacijas ar attālinātiem radio blokiem jeb RRU. Tos izmantojot, aktīvais raidošais radio elements tiek novietots sakaru torņa augšā līdzās antenām un ar optiskā kabeļa palīdzību tiek savienots ar pašu bāzes staciju. Šādi risinājumi ļauj palielināt katras bāzes stacijas pārklājuma zonu un ātrāk izbūvēt un palaist bāzes staciju, kā arī ievērojami samazināt izmaksas, veidojot efektīvāko un modernāko tīklu Latvijā," skaidro E.Kampāns.
Trešās paaudzes (3G) mobilo sakaru tehnoloģija UMTS nodrošina ātrākas un plašākas datu pārraides iespējas, kā arī augstāku datu pārraides kvalitāti, salīdzinot ar GSM. Tele2 UMTS mobilo sakaru tīklā datu pārraides ātrums sasniedz līdz 10,2 megabitiem sekundē lejupielādē un līdz 2,0 megabitiem sekundē augšupielādē. Šogad Tele2 plāno lejupielādes ātrumu palielināt līdz 21 megabitam sekundē.
Tele2 darbības princips ir efektivitāte, kas attiecas gan uz izmaksām, darbinieku skaitu, gan telekomunikāciju tīkla izveidi. Tāpēc Tele2 uzstādījums ir veikt saprātīgas investīcijas un efektīvi plānot tīklu, nevis ieguldīt vairāk nekā konkurenti. Saskaņā ar starptautiskās biznesa vadības konsultāciju kompānijas A.T. Kearney atzinumu Tele2 ir efektīvākais tīkls pasaulē. Pateicoties darbības efektivitātei, Tele2 piedāvā saviem klientiem augstas kvalitātes mobilo sakaru pakalpojumus par labāko cenu.
Tele2 jau otro gadu pēc kārtas ir runas pārraides kvalitātes līderis Latvijā. To apstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas veiktie ikgadējie mobilo sakaru operatoru kvalitātes mērījumi. Desmit izaugsmes gados Latvijā Tele2 kopējās investīcijas mobilo sakaru kvalitātes pilnveidošanā sasniedz 145 miljonus latu. Tele2 tīkls ir pieejams 99,6% iedzīvotāju. Tele2 ir izvēlējušies jau puse Latvijas iedzīvotāju, un jaunu bāzes staciju būvēšana reģionos un mazāk apdzīvotās vietās nodrošina to, ka klienti var paļauties uz Tele2 pakalpojumiem neatkarīgi no viņu atrašanās vietas.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Komunikāciju ziņas.