Vai Tava bērna rotaļlietas ir drošas?

Eiropas Savienībā ir sākusies kampaņa par bērniem drošām rotaļlietām, kurā piedalās simtiem veikalu Eiropā, kā arī vienīgais dalībnieks no Latvijas – tirdzniecības tīkls ELKOR.

Atgādinām, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs 2010. gadā veica pētījumu, kura rezultāti liecināja, ka Latvijā ir ļoti daudz preču, kas apdraud iedzīvotāju veselību. Turklāt lielākā daļa no precēm bija tieši bērnu rotaļlietas. Piemēram, 19 veidu bērnu rotaļlietas tika atzītas par drošības normām neatbilstošām.

Ieteikumi pircējiem, izvēloties rotaļlietas:
1. Nekad nepērciet rotaļlietas, ja uz tam nav uzlīmes vai simbols CE. Šie divi burti liecina, ka prece ir atbilstoša visiem ES drošības standartiem, kas ir vieni no stingrākajiem pasaulē. CE – tas ir ES direktīvu atbilstības un kvalitātes sertifikāts. Tas ir vienots un vienīgais, kas pierāda atbilstību ES direktīvām.


2. Bērniem līdz 3 gadu vecumam nepērciet rotaļlietas, kas sastāv no smalkām detaļām. Šajā vecumā bērns liek mutē visu, ko atrod. Tāpēc ir liels risks, ka bērns var norīt svešķermeni vai nosmakt.


3. Esiet klāt, kad bērni rotaļājas. Pārliecinieties, ka visas rotaļlietas ir atbilstošas bērna vecumam.

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Esi uzmanīgs!, Gudrās informācijas kumosiņš.