“BTA”: KASKO atlīdzībās šoziem izmaksāti 1,5 miljoni latu

Apdrošināšanas sabiedrība "BTA" SE šīs ziemas laikā apdrošināšanas atlīdzībās izmaksājusi par 164 tūkstošiem latu vairāk nekā pagājušajā ziemā. Kopumā šoziem, no 2010.gada 1.decembra līdz šā gada 25.februārim, KASKO apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāti jau 1 441 164 latu.
Šoziem audzis arī KASKO atlīdzību pieteikumu skaits. Ja pagājušajā ziemā, no 2009.gada 1.decembra līdz 2010.gada 28.februārim, tas bija 3075, tad šogad saņemti 3446 pieteikumi. Būtiski mainījusies lielākās izmaksātās atlīdzības summa. Pagājušajā ziemā lielākā atlīdzības izmaksa saistībā ar KASKO apdrošināšanu bija 19 452 lati, savukārt šoziem – 39 248 tūkstoši latu. Runājot tikai par ceļu satiksmes negadījumiem – šoziem lielākā izmaksātā atlīdzība ir 24 612 latu, bet pagājušajā ziemā tie bija 17 900 lati.
Aldis Eņģelis, Apdrošināšanas sabiedrības "BTA" SE Auto apdrošināšanas produktu riska parakstītājs: "Šoziem, salīdzinoši ar pagājušo ziemu, ir bijis ilgstošāks ziemas periods, kas arī ir iemesls tam, ka palielinājies negadījumu skaits. Galvenie iemesli ceļu satiksmes negadījumiem ziemā ir: distances neievērošana un nepiemērota ātruma izvēle, sadursmes ar šķēršļiem – kupenām, ledus gabaliem. Ir auto bojājumi, ko nodara krītošas lāstekas, ledus un sniegs no jumtiem. Vēl ziemas periodā autobraucēji negadījumos iekļūst noslīdot no ceļa braucamās daļas. Lielā sniega daudzuma dēļ, ievērojami pieauga gadījumi, kad autobraucēji uzslīdēja stāvošam transportlīdzeklim, vai bojāja tos, nespēdami izbraukt pa piesnigušajām un kupenu dēļ šaurākām ielām."
Šīs ziemas laikā saņemti 3446 atlīdzību pieteikumi un visbiežāk par ceļu satiksmes negadījumiem – 2 383, trešo personu prettiesisku darbību – 593, 399 gadījumos ir stiklu plīsumi, dabas stihiju iedarbība vērojama 29 gadījumos, bet 17 gadījumos ir bijusi transportlīdzekļu zādzība un laupīšana.
Tāpat divreiz vairāk nekā pagājušajā ziemā BTA Palīdzības dienests no klientiem saņēma izsaukumus pēc palīdzības uz ceļa. Lielākoties palīdzība cilvēkiem bija nepieciešama triju iemeslu dēļ: nebija iespējams iedarbināt automašīnu, bija jāmaina automašīnas ritenis, vai arī automašīna noslīdēja no ceļa un bija nepieciešama palīdzība tās izvilkšanā.
 

Gudriem.lv,
Raksts ir publicēts Apdrošināšanas ziņas.